logo

Kahve Konserleri, İtalyan Besteciler İle Sezona Merhaba Dedi!

Kahve Konserleri, İtalyan Besteciler İle Sezona Merhaba Dedi!

İstanbulluları klasik müzikle buluşturan Süreyya Operası Kahve Konserleri, 2023 – 2024 sezonunun ilk konserini 8 Ekim pazar günü gerçekleştirdi.

Kahve Konserleri, 8 Ekim’de İtalyan bestecilerin büyülü dünyası ile sezona merhaba dedi!

Her yıl Ekim – Mayıs ayları arasında belirli Pazar günleri, İstanbulluları klasik müzikle buluşturan Süreyya Operası Kahve Konserleri, 2023 – 2024 sezonunun ilk konserini 8 Ekim pazar günü gerçekleştirdi. Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile gerçekleşen Kahve Konserleri, yeni sezonunda çok değerli sanatçıların katılımıyla eşsiz müzik deneyimleri yaşatmaya devam edecek.

Klasik müzik tutkunlarının ilgiyle takip ettiği Kadıköy Süreyya Operası Kahve Konserleri’nin ilki Can Özhan & Aşkın Ensemble’nin, İtalyan bestecilerin büyülü dünyasını yansıtan Dolce Armonia eseriyle 8 Ekim Pazar günü başladı. Seyirciyi oda müziği ve klasik müziğe doyuran bu özel serinin ilk konserinde, barok döneminden romantik döneme kadar uzanan eşsiz bir repertuar yer aldı. Yeni sezonun ikinci konseri ise 5 Kasım’da, viyolonsel ve piyano ustaları Anton Nicolescu & Gökhan Aybulus’un Kahve Ahengi isimli resitaliyle gerçekleşecek. Romanya’nın derinliklerinden gelen tınılarla, serinin ikinci konseri, müzikseverlere özel bir ses şöleni sunacak.

Serinin 24 Aralık’taki üçüncü konserinde ise, Türkiye’nin nadide bandoneon sanatçılarından biri olan Tolga Salman ve oda müziği topluluğu Ensemble ArtiTek’Türk “Cafe Serenade” isimli performasıyla yer alacak. Konser, dinleyicilere Latin Amerika’nın sıcaklığını ve çoşkusunu yansıtan eserlerle unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Müzik ve kahveyi harmanlayan bu özel konser serisi, 2024 yılı Mayıs ayına kadar İstanbul Opera Topluluğu, arpist Floraleda Sacchi, İstanbul Oda Orkestrası gibi topluluk ve isimleri ağırlayarak farklı konserlerle devam edecek.

Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile Kadıköy Süreyya Operası’nda Mayıs ayına kadar devam edece programın tarihleri ise şu şekilde;

  • 5 Kasım 2023, Pazar – Anton Nicolescu & Gökhan Aybus
  • 24 Aralık 2023, Pazar – Tolga Salaman & Ensemble ArchiTek’Türk
  • 14 Ocak 2024, Pazar – Sergio Marchegiani & Marco Schiavo
  • 4 Şubat 2024, Pazar – Floraleda Sacchi
  • 3 Mart 2024, Pazar – İstanbul Opera Topluluğu
  • 28 Nisan 2024, Pazar – İstanbul Oda Orkestrası – Jose Ferreira Lobo & Cihat Aşkın
  • 5 Mayıs 2024, Pazar – İstanbul Oda Orkestrası – Hakan Şensoy
  • 26 Mayıs 2024, Pazar –  İstanbul Oda Orkestrası – Ramon Tebar – Burak Bilgili & Burcu Hancı

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ