logo

Karadağ, ‘Pis Kokuyor, Dere Kadar Kötü Kokuyor’

Karadağ, ‘Pis Kokuyor, Dere Kadar Kötü Kokuyor’

Özel planla dere yatağı değiştirilerek yapılan projenin özel hastane projesi olduğuna dikkat çeken CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, “bu proje pis kokuyor, dere kadar kötü kokuyor” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısı 1’inci Birleşiminde gündem dışı söz alan konuşmacı Süleyman Karadağ’ın özel hastane için özel planla değiştirildiği iddia edilen Kurbağalı Dere yatağı örneğindeki gibi, istendi zaman Ataşehir Belediyesi’nin bilgisi de olmadan imar planlarının değiştirilebildiği ya da yenisi çıkarılabildiğini görüldüğünü iddia etti.

10 DÖNÜM YER 20 DÖNÜME ÇIKMIŞ

Gündem dışı söz alarak konuşan CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, özel planla dere yatağı değiştirilerek yapılan projenin özel hastane projesi olduğunu, arsası kadar yatırım yapabileceğini ifade ettiği gündem dışı konuşmasında; “Neresinden bakarsanız bakın; bu proje pis kokuyor. Yani o dereden de kötü kokuyor. 10 dönüm yer 20 dönüme çıkmış. Götürülür de bu kadar mı götürülür?  20 metre Dere koruma bandında kalan vatandaşların evini yıkarken, burada koruma bandı kuralına uymuyorsunuz. İddialarında bulundu.

SÜLEYMAN KARADAĞ, “ARSANIZ KADAR YAPARSINIZ”

Toplantı başında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, mevzuata uygun bulmadığı vurgulanan plan değişikliği ile Kurbağalı Dere yatağının değiştirilerek Ataşehir Belediyesi’ne ait olduğunu iddia ettiği arazinin de katılarak planda öngörülen bir özel sağlık tesisi projesinde haksız imar kazanımı sağlandığını iddia etti. Karadağ, uzun süredir beklenen, bir İBB tarafında verilmeyen Ataşehir’in imar planlarını hatırlatarak, dere yatağının da değiştirildiği özel planın çıkarılmasının Ataşehir halkına kazanımı ve kamu yararının neresinde yer aldığı açıklamaların yapılması gereğinin altını çizerek; “Bu plan kamu yararı olmayan, özele hizmet veren, paralı hizmet veren bir hastane projesidir. Elbette özel hastane yatırımları Ataşehir’de yapılsın. Nasıl yapılsın? Arsanız kadar yatırım yaparsınız. Kamunun malını alarak, dere yatağını değiştirerek, dereyi, arsaya katarak yapamazsınız.” Dedi.

PROJE PİS KOKUYOR, DEREDEN DE KÖTÜ KOKUYOR

Kurbağalı Dere’de uygulanan projenin dereden bile pis koktuğunu vurgulayan, imar istendiğinde Mustafa Kemal için yağmalandı diyenlere yağmanın ne olduğunu göstermek istediğini ifade eden CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, gündem dışı konuşmasında Meclis gündemine taşıdığı Kurbağalı Dere yatağının da değiştirilerek gerçekleştirilen imar plan değişikliği ile ilgili, “Neresinden bakarsanız bakın; bu proje pis kokuyor. Yani o dereden de kötü kokuyor. Bu plan kişiye yapılmış özel özel bir plandır. Siz, Aşık Veysel, Mustafa Kemal, Yenisahra ve Barbaros’un planlarını 2,5 – 1,75 emsal verirken, onun da önü kesilirken; buraya emsali belli olmayan, yerin altına ne kadar gireceği, ne kadar gökyüzüne çıkacağı belli değil,  özel plan belli değil. Belediyemiz tarafından da mahkemeye taşınmıştır.” Diye konuştu.

KENTE İHANET DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın,”Bu kente İhanet ettik” sözlerin hatırlatan Süleyman Karadağ, kente ihanetin devam ettiğini iddia ederek hitap ettiği Meclis üyelerine iddialarını desteklediğini öne sürdüğü bazı belgeleri de göstererek, “Burada bir dere ıslah çalışması yapılıyor. Dere yüz yıldır doğal yatağında akıyor. 49 ada 3 parsel ile 51 ada 1 parselin sıfırından geçerken, E5’e kadar götürmüşler. Hazinenin yeri olan 2 bin metrekare de katılarak, derenin de üzeri kapatılarak, Hastane projesi E5’e sıfır oluyor.” İddialarında bulundu.

GÖTÜRÜLÜR DE, BU KADAR MI GÖTÜRÜLÜR? 

Dere yatağı değiştiği zaman elde edilen arsanın bedelinin ödenip ödenmediğini, ödendi ise ihale edilip edilmediğini soran CHP’li Meclis üyesi Süleyman Karadağ, pis koktuğunu iddia ettiği özel imar plan değişikliğini gündeme taşıdığı gündem dışı konuşmasında, sorusunun planda imzası olanlara, bu değişikliğe izin verenlere ve rantı götürenlere olduğunu vurgulayarak; “Bu mesajlar yerine gider. Bu arsa 1 bin 400 metrekare. Projenin iki başındaki çocuk parkları da kaldırılıyor. Arsa olarak işleniyor. 10  dönüm yer 20 dönüme çıkmış. Götürülür de bu kadar mı götürülür?  10 bin metrekare yer, yani 300 daire çıkıyor.” Diyerek bölgeye ait eski ve plan değişikliği sonrası ortaya çıkan yeni durumun yer aldığı haritaları Meclis üyelerinin dikkatine sundu. Hazine’den alınarak Özel Hastane projesi alanına katılan yeşil alanlar kamu kullanımına açık olacak mı?” Diye soran Karadağ, bu alanların hastane değil darphane olacağını iddia ettiği konuşmasında, istenirse meclis üyelerine belgelerin verilebileceğinin de altını çizdi.

VATANDAŞLARIN EVİNİ YIKTIĞINIZ 20 METRE DERE KORUMA BANDINA NEDEN UYMADINIZ?

Derenin üstü kapatılınca kazanılan alanın amatör sporcuların kullanımına açık spor alanı olarak kullanılması önerisini getiren Karadağ, “Büyük kentlerde kavşaklara yakın yerlere büyük binalar yapılmaz. Bu bölgeler yeşil alan olur. 20 metre Dere koruma bandında kalan vatandaşların evini yıkarken, burada koruma bandı kuralına uymuyorsunuz. Başlangıcından itibaren gittikçe büyümesi gereken dere buraya gelince üstünü kapatıyorsunuz. Dereyi kapattınız da; halkımız bu dere alanını kullanacak mı? Buradaki alanı spor alanı olarak versek gençlerimiz spor yapsa… Yapabilecek miyiz? Yapamayız…” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ