logo

KARDEŞ OKUL PROJESİ ATAŞEHİR’DEN YUNAK’A UZANDI

KARDEŞ OKUL PROJESİ ATAŞEHİR’DEN YUNAK’A UZANDI

kardes_okulKardeş Okul ilan edilen İstanbul, Ataşehir İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu ile Yunak, Turgut İlk ve Orta Okulu arasında ilk ziyaret gerçekleşti. Kardeş okuldan Yunak’a ziyaret.

Yunak  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Kardeş Okul ‘’ Projesi kapsamında, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu, kardeş okulu olan Turgut  İlk/Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Ve böylelikle  kardeş okullar arasında ilk ziyaret gerçekleştirilmiş oldu. Gerçekleştirilen ziyarete İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü  Hüseyin ÖZASLAN, Müdür Yardımcısı Adnan GÜRE, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail DAĞ, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Kopuzlar Vakfı Anaokulu  Okul Müdürü Mahmut KOYUNOĞLU, Okul Aile Birliğinden Şengül GÜNEY, Berrin ÜNAL, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan AY, Diğer yetkililer ve görevliler  katıldı. Proje  kapsamında Okul ziyaretlerinde bulunan yetkililer  ilk olarak, Turgut ilkokulunu ziyaret ettiler.Kardeş okulu,okul önünde öğretmenler ve öğrenciler çiçeklerle karşıladılar.Sınıfları tek tek gezen misafirler ve öğretmenler  sınıflarda bulunan öğrencilere oyuncak, kırtasiye ürünleri,okuma kitapları,gerekli araç ve gereçleri hediye ettiler.Verilen  hediyelerden memnun olan öğrencilerin yüz ifadeleri görülmeye değerdi.Turgut ilk öğretim okulunda, öğretmenlerin hazırlamış olduğu çeşitli ikramların yapılmasının ardından diğer kardeş okul olan  Turgut orta okuluna gidildi. Burada da ziyaret kapsamında tüm sınıflar bir bir gezilerek öğrencilerle sohbet edildi. Yapılan sohbetin ardından öğrencilerin hediyeleri dağıtıldı. Turgut’ta her iki okulda da bulunan öğretmenlerin ikramlarından ziyade, sıcakkanlılığı,  heyecanı  gerçek bir köy öğretmeni olmanın verdiği gurur ve  insanlarla iletişimindeki samimiyetleri  orada bulunan misafirlerin  gönüllerini fethetti. Okullara yapılan ziyaretin ardından Yunak’ta misafirlere öğle yemeği ikram edildi.Öğle yemeğinde fikir alış verişinin ve istişarelerin yapılmasıyla birlikte kardeş okul ‘’Ataşehir İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu ‘’ ilçemizden ayrıldı.

kardes_okul-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan AY ;

‘’ Daha önce okul müdürü olarak görev yaptığım istanbul Ataşehir’den çok kıymetli meslektaşlarımı dostlarımızı misafir etmekten mutluluk duyduk. İlçemizdeki köy okullarımıza yaptığım ziyaretlerle ilgili İstanbuldaki meslektaşlarımla paylaşımlarda bulundum. İhsan kurşunoğlu okul müdürümüz  Hüseyin Özarslan bize destek olmak istediğini ve kardeş okul projesi ile Yunak ile bir bağ kurmak istediklerini söyledi. Biz bunu kısa bir sürede  gerçekleştirdik.Büyük bir fedakarlıkla hazırlanan  oyuncak, kırtasiye ürünleri,okuma kitapları ve giyecek gibi 67 koliden oluşan hediyelerle geldiler. Kardeş okullarını ve bizleri onurlandırdılar. Hep söylüyorum vefa çok önemli diye Ataşehir benim hayatımda çok önemli bir yerdir oradaki eğitimciler dostlarımız velilerimiz bize vefa göstermişlerdir. Bu kardeşlik ve işbirliği devam edecektir.Öğretmen ve öğrencilerimiz bu yıl Ataşehirde düzenlenecek uluslarası çocuk festivaline davet edildiler.Misafir edilecek olan  ilçem Yunak adına ve çocuklarımız adına çok mutluyum. İhsan kurşunoğlu okul müdürü Sayın Hüseyin ÖZASLAN  olmak üzere Ataşehir Milli Eğitim Dernek Başkanı İsmail DAĞ abimize, Fatih Sultan Mehmet hastanesi kopuzlar vakfı anaokulu müdürü Sayın Mahmut KOYUNOĞLU’na,  çok duyarlı ve içten velilerimiz Berrin ÜNAL ve Şengül GÜNEY  hanımefendilere, kardeş okulumuzun müdür yardımcısı Adnan GÜRE e ve okul personeline ve bana her konuda destek olan başta Ataşehir ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Ertuğrul BİLİCAN  olmak üzere tüm ataşehir eğitim camiasına teşekkür ediyorum İyi ki böyle kardeşlerimiz var ‘’ dedi.

kardes_okul-1

Ataşehir İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin ÖZASLAN’nın Yaptığı Açıklamada ise ;

İstanbul Ataşehir İlçesi İhsan Kurşunoğlu Ortaokul Müdürü Sayın Hüseyin Erden ÖZASLAN Milli  Eğitim Bakanlığının 1995 yılında başlatmış olduğu “Kardeş Okul Kampanyası” kapsamında bir çalışma yapmak istediğini ifade ederek, okulda bir komisyon oluşturulmuştur. Öncelikle oluşturulan komisyonla toplantılar yapılarak Kardeş Okul belirleme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda Konya ili Yunak ilçesi Turgutlu İlkokulu, Yunak Merkez Anaokulu ve Yunak Turgut Ortaokulu Kardeş okul olarak seçilerek, gerekli görüşmeler yapılmıştır. Konya Yunak ilçesi Milli Eğitim Müdürü Sayın Serkan AY bu konuda gereken tüm desteği sağlamıştır. İlk görüşmeler sonrasında seçilen Kardeş Okullarla “Kardeş Okul Protokolü” imzalanmıştır. Protokol imzalandıktan sonra “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Eğitimin kalitesini yükseltmek, okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak; sevgi, saygı, birlik ve beraberlik, sosyal sorumluluk yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla bu proje başlatılmıştır. Konya ili Yunak ilçesinde ihtiyaçları tespit edilen kardeş okullardaki öğrencilere, özellikle okul öncesi sınıflarındaki eksikler;  gönüllü öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecimiz ile ihtiyaçlarını en aza indirgemek amaçlanmıştır.Okul öncesi sınıflarında çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek için sanat etkinliklerinde kullanacakları malzemeler, kendilerini ifade etme duygularını ön plana çıkarmadaki en önemli unsur olan oyuncak, kitap  okuma alışkanlığını küçük yaşta kazandırmak için kitapları paylaşmak üzere bu yola çıkılmıştır.Kardeş Okul öğrencilerimize Eğitim ve Öğretim hayatlarında faydalı olabilecek malzemelerin temin edilmesinde, tüm öğrenci ve veliler tüm içtenlikleriyle kampanyaya destek sağlamışlardır. Öğrencilerimizin bu kampanya kapsamında kazandıkları birlik ve beraberlik, sosyal sorumluluk yardımlaşma ve dayanışma duyguları bu kampanyanın en kazançlı yönüdür.Ataşehir İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu, 08/01/2016 tarihinde Konya Yunak’ta Kardeş okullara İlk ziyaretlerini gerçekleştirerek, kampanya kapsamında toplanan malzemeleri Kardeş okullara ulaştırmışlardır. Bu Kampanyanın başlatılması ve yürütülmesinde öncülük eden ; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ertuğrul BİLİCAN, Konya Yunak İlçesi Milli Eğitim Müdürü Sayın Serkan AY, Kardeş Okullarımızın Müdürleri ve emeklerini esirgemeyen tüm öğrenci ve velilerimize Şahsım ve Okulum Adına Sonsuz Teşekkürlerimi Sunuyorum ‘’ dedi.

kardes_okul-2

Yunak Turgut  İlk ve  Orta Okulu Müdür Yetkili Öğretmenleri  İlker PINARBAŞI ve Mustafa AKBULUT’un, ortak  Yayınladıkları Mesajlarında;

Kardeş okul projesi kapsamında okullarla öğrenciler arasında güzel bir diyalogun oluştuğunu,  bu tür etkinliklerin paylaşımın öğrenilebilmesi adına çok önemli olduğuna dikkati çekerek, Kardeş okul projesiyle hem bizim öğrencilerimizin ufku genişliyor, hem de durumu iyi olan diğer yavrularımız kendilerinden daha zor şartlarda eğitimlerine devam eden kardeşlerinin durumunu görüp onları anlayabiliyor. Söz konusu projenin öğrencilerin eğitim seviyesinin yükselmesi, insanların birbirleriyle kaynaşması, yardımlaşma duygularının artması açısından önemli bir proje olduğunu ifade ettiler. Bu çerçevede Turgut Kardeşleriyle el ele… Kardeş okul projesi kapsamında İstanbul Ataşehir’den değerli misafirlerimiz okulumuzu ziyaret ettiler. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Serkan AY’ a, Ataşehir İlçesi İhsan Kurşunoğlu Ortaokul Müdürü Sayın Hüseyin  ÖZASLAN ‘a ve  proje ortaklarına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.Böylesine özel bir günde, Turgut’ta görev yapan  öğretmenlerin, öğrencilerinin sevinçleri ve heyacanları görülmeye değerdi.Kardeşliğin kolları dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur’’  ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Yunak Haber / Abdülkadir UYSAL

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ