logo

Kas Hastaları Fiyat Farkı Nedeniyle İlaçlara Ulaşamıyor

Kas Hastaları Fiyat Farkı Nedeniyle İlaçlara Ulaşamıyor

KASDER tarafından yapılan açıklamada, yurt dışı ilaç listesine kayıtlı olduğu halde son iki yıldır oluşan fiyat farkı nedeniyle LEMS hastalarının ilaca ulaşmadıkları belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından yapılan açıklamada, yurt dışı ilaç listesine kayıtlı olduğu halde son iki yıldır oluşan fiyat farkı nedeniyle LEMS hastalarının ilaca ulaşmalarının imkansız hale geldiği kaydedildi.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama:

Yurt dışı ilaç listesine kayıtlı olduğu halde son iki yıldır oluşan fiyat farkı ödenmemektedir.

LEMS hastası günde 3 adet DAP kullanmak zorunda. İlacı daha önce ücretsiz alıyorken önce 3 kutusu 21 Euro, sonra sırasıyla tek kutusu 92 Euro ve şuan tek kutusu 102 Euro daha ne kadar artacak bilmiyoruz.

Söz konusu ilaç farkı Myastenia Gravis (LMS) hastalarının ilaçlarına erişimini imkansız hale getirmiştir.

FOX TV HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

LEMS Hastalarının İlaç Sorununu Basına Taşıdık!

LEMS Hastalarının İlaç Sorununu Basına Taşıdık!Yurt dışı ilaç listesine kayıtlı olduğu halde son iki yıldır oluşan fiyat farkı ödenmemektedir. LEMS hastası günde 3 adet DAP kullanmak zorunda. İlacı daha önce ücretsiz alıyorken önce 3 kutusu 21 Euro, sonra sırasıyla tek kutusu 92 Euro ve şuan tek kutusu 102 Euro daha ne kadar artacak bilmiyoruz.Söz konusu ilaç farkı Myastenia Gravis (LMS) hastalarının ilaçlarına erişimini imkansız hale getirmiştir.Sorunumuza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Fox Tv Haber ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.#LMS #lems #MyasteniaGravis #kashastaları #ilaç #kasder #ilaçtemini #destek #kashastalıklarıderneği #foxtv #basın #basındesteği Sağlık-Bakanlığı #sağlıkbakanlığı #fahrettinkoca

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği paylaştı: 20 Temmuz 2020 Pazartesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ