logo

KASDER: ‘Ağustos Ayı SMA Hastalığı Farkındalık Ayı’

KASDER: ‘Ağustos Ayı SMA Hastalığı Farkındalık Ayı’

İkinci motor nöronların kalıtımsal bir hastalığı SMA, canlı doğumlarda ortaya çıkma olasılığı ise 10.000 kişi olan 50 kişiden birinin taşıyıcı olma olasılı la bir genetik hastalıktır.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ağustos ayı her yıl SMA Farkındalık ayı olarak anıldığına dikkat çeken Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER),  çeşitli etkiliklerle farkındalık oluşturmak için çalışırken, “Siz de SMA hastalığının farkında olun.” Diyor.

SMA NÖROMÜSKÜLER HASTALIKLARIN EN SIK GÖRÜLENİ

SMA NEDİR?
SMA, genetik geçişli ve ilerleyici bir kas hastalığıdır.  Spinal müsküler atrofi (SMA), ikinci motor nöronların kalıtımsal bir hastalığıdır.

Otozomal resesif nöromüsküler hastalıkların en sık görüleni olan SMA’nın canlı doğumlarda ortaya çıkma olasılığı ise 10.000 kişide birdir. 50 kişiden biri ise SMA hastalığının taşıyıcısıdır.

50 KİŞİDEN BİRİ TAŞIYICI, 10.000 KİŞİDE BİR SMA HASTASI

“Ağustos ayı her yıl SMA Farkındalık ayı olarak anılır. Siz de SMA hastalığının farkında olun.” Paylaşımı ile toplumda farklında oluşturmak isteyen Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER),  çeşitli etkiliklerle gündeme taşıdığı SMA hastalığı ve SMA hastalarının sorunlarını içeren etkinlikler yaparken; “Otozomal resesif nöromüsküler hastalıkların en sık görüleni olan SMA’nın canlı doğumlarda ortaya çıkma olasılığı ise 10.000 kişide birdir. 50 kişiden biri ise SMA hastalığının taşıyıcısıdır.” Açıklaması yaptı.

UFAK BİR DOKUNUŞ BİR SMA HASTASININ HAYATINA NEFES OLABİLİR

KASDER, sosyal medya paylaşımlarında da, “Her yıl Ağustos ayı SMA Farkındalık Ayı olarak anılıyor. Siz de desteklerinizle SMA hastalarının yanında olabilirsiniz. Bazen bir gülüş, bazen ufak bir dokunuş bir SMA hastasının hayatına nefes olabilir. SMA’nın farkında olun!” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ