logo

KASDER: ‘Koronaya Karşı Nefesimiz Olur musunuz’

KASDER: ‘Koronaya Karşı Nefesimiz Olur musunuz’

Kas hastaları ve hasta yakınlarına hizmet için kurulan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) önemli risk gurubunda yer alan kas hastalarına destek için kampanya başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Toplumumuzun tüm kesimlerinin koronavirüs salgınından etkilendiği, desteğe ihtiyaç duyduğu pandemi koşullarında, kas hastaları ve yakınlarına destek ve dayanışma için düzenlenen kampanya dolayısıyla bir açıklama yapan KASDER (Türkiye Kas Hastalıkları Derneği), kamuoyuna “nefesimiz olur musunuz” çağrısı yapıyor.

ZAYIF OLAN BAĞIŞIKLIK SİSTEMLERİ KORONA VİRÜS RİSK ALTINDA

Zayıf olan bağışıklık sistemlerinden korona virüs salgını nedeniyle bugünlerde daha büyük risk altında olan kas hastası bireyler ve ailelerinin, hastalıklarının ilerlemesine paralel olarak zamanla yatağa bağımlı hale geldiklerinin altı çizildi.

KAMUOYUNA “NEFESİMİZ OLUR MUSUNUZ” ÇAĞRISI

Özel bakımla yaşamını sürdüren ve bir kısmı solunum desteğine ihtiyaç duyan kas hastaları için KASDER (Türkiye Kas Hastalıkları Derneği), kamuoyuna “nefesimiz olur musunuz” çağrısı yapıyor.

KAS HASTALARI VE HASTA YAKINLARINA HİZMET

1978 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir ’in öncülüğünde, kas hastaları ve hasta yakınlarına hizmet vermek amacıyla kurulan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), çoğunluğu kalıtımsal olan nöromüsküler hastalıklarla ilgili, hastaların toplumla bütünleşmesini gerçekleştirmek, daha kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak, hastalıklarla ilgili bilimsel, kültürel ve toplumsal projeleri gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

KASDER BAĞIŞ KAMPANYASI DUYURUSU:

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Ülkemizde ilerleyici kas hastalığı nedeniyle kendilerine bakma yeteneğini kaybetmiş yüz binlerce kas hastası var. Onların, zaten zayıf olan bağışıklık sistemi, korona virüs salgını nedeniyle bugünlerde daha büyük risk altında. Bu sebeple kas hastası bireyler ve aileleri, zorlu hayatlarının en kritik dönemecindeler. Yaşamlarını, genellikle tekerlekli bir sandalyeyle sürdürmek durumunda kalan kas hastaları, hastalıklarının ilerlemesine paralel olarak zamanla yatağa bağımlı hale gelmekteler. Özel bakımla yaşamını sürdüren ve bir kısmı solunum desteğine ihtiyaç duyan kas hastaları için KASDER (Türkiye Kas Hastalıkları Derneği), kamuoyuna “nefesimiz olur musunuz” çağrısı yapıyor.

EN KIRILGAN GRUP

Çoğu türünde göğüs/akciğer kasları tutulan ve bu yüzden korona virüse karşı birincil derece risk grubunda olan ALS, SMA, DMD (Duchenne) gibi kas hastalarının bu süreçte tedavileri de kesintiye uğruyor; hayatlarının zaruri bir parçası olan fizyoterapi hizmetine erişimleri imkansız hale geliyor. Yaşadıkları kas kütlesi kaybı, oluşan hareket kısıtları ve solunum problemleri nedeniyle özel medikal cihazlar kullanmaya mecbur olan kas hastaları maalesef salgın sürecindeki en kırılgan grup.

“KORONAYA KARŞI NEFESİMİZ OLUR MUSUNUZ” KAMPANYASI

Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan ve izinsiz yardım toplama hakkı bulunan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), kas hastaları ve aileleri için, korona virüs salgını sürecinde özel bir farkındalık ve yardım kampanyası başlattı. “Koronaya Karşı Nefesimiz Olur musunuz” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek olmak isteyenler, hem hastalara, hem de ailelerine küçük de olsa bir nefes vermiş olacaklar.  Yardım kampanyasından elde edilecek gelir, kas hastalarının bu zorlu dönemdeki spesifik ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacaktır.

KAMPANYA BAĞIŞ HESAPLARI

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

İş Bankası / Yeşilköy / TL / TR800006400000111280282266

İş Bankası / Yeşilköy / USD / TR590006400000211283256562

İş Bankası / Yeşilköy / EUR / TR420006400000211283256577

SMS

BAĞIŞ yaz 1606‘a kısa mesaj gönder. (1 SMS bedeli 10 TL)

PTT

Türkiye’nin her yerindeki PTT şubelerinden 6102123 numaralı posta çeki hesabına bağış yapabilirsiniz.

KREDİ KARTI

KASDER web sitesinden kredi kartıyla bağış alınmaktadır.

https://kasder.org.tr

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

Twitter:@TurkiyeKas

Instagram:@kasdernek

Facebook:@Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ