logo

Kasım Süleymani’nin Cenazesinde İzdiham: 40 Ölü

Kasım Süleymani’nin Cenazesinde İzdiham: 40 Ölü

ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani’nin cenazesi, Başkent Tahran’da izdiham yaşanan törenin ardından memleketi Kirman’a gönderildi, defin ertelendi.

ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani için memleketinde düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşandı. 40 ölünün olduğu belirtilirken bu gelişmenin ardından Süleymani’nin cenazesinin defin işlemi ertelendi.

Bağdat’daki ABD operasyonunda öldürülen Kasım Süleymani için bugün memleketi Kirman’da cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze töreni için binlerce kişi Kirman’daki şehir meydanında toplandı. İran devlet televizyonu, Kasım Süleymani’nin Kirman’daki cenaze töreninde yaşanan izdihamda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu. Gelen bilgilere göre törendeki izdihamda 40 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi de yaralandı. Bu gelişmenin ardından Süleymani’nin cenazesinin defninin yarına ertelendiği bildirildi.

Şehrin bayraklarla kan kırmızı bir renge büründüğü belirtilirken İran halkı bölgede “Ne teslim, ne münazara, intikam istiyoruz” sloganları atıyor.

Yoğunluk nedeniyle defin saatinin ne zaman olacağı tam belirtilemezken cenaze namazına hem siyasi hem de askeri isimler katılacak. Törene katılan Devrim Muhafızları Genel Komutanı Selami gerçekleştirdiği konuşmasında intikam vurgusu yaptı.

SÜLEYMANİ’NİN CENAZESİNDE İZDİHAM

İran devlet televizyonu, Kasım Süleymani’nin Kirman’daki cenaze töreninde yaşanan izdihamda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu. İlk gelen bilgilere göre törendeki izdihamda 35 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.

Daha sonra yapılan açıklamada ise ölü sayısının 40’a yaralı sayısının da 213’e yükseldiği belirtildi. İran devlet televizyonuna bilgi veren Acil Durum Teşkilatı yetkilileri ise ölü ve yaralı sayısı konusunda çok fazla söylenti olduğunu, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, teşkilatın konuyla ilgili açıklama yapacağını duyurdu.

CENAZENİN DEFİNİ ERTELENDİ

Cenaze töreninde yaşanan izdihamda ölü ve yaralıların olması nedeniyle Kasım Süleymani’nin cenazesinin bugün defnedilmesinden vazgeçildi. Cenazenin, yarın toprağa verileceği bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ