logo

KASIM’DA KÜLTÜR VE SANAT ATAŞEHİR’DEN YÜKSELİYOR

KASIM’DA KÜLTÜR VE SANAT ATAŞEHİR’DEN YÜKSELİYOR

atasehir_mskm_kasim_-programAtaşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kültür sanat etkinlikleri Kasım ayında da tüm hızıyla sürüyor. Ataşehir’de Kasım ayı boyunca konserler, gösteriler, konferanslar düzenleniyor.

Birbirinden renkli ve eğlenceli kültürel aktivitelerle dolu Kasım ayı boyunca; konserler, gösteriler, yetişkin ve çocuk tiyatroları, çocuk sinemaları, atölyeler, söyleşi, seminer, konferans, panel ve daha birçok etkinlik yapılacak.

Kasım ayı için dolu dolu hazırlanan kültür sanat programında ölümünün 10. yılında usta yönetmen, yapımcı ve senarist Atıf Yılmaz ile bu yıl kaybettiğimiz usta yazar Vedat Türkali anılacak.

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında ise “Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu” özel bir konser düzenleyecek. Ayrıca 5 – 14 Kasım tarihleri arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları ve özel eşyalarının yer aldığı “Minyatür Atatürk Müzesi” sergisi açılacak.

atasehir_mskm_kasim_program_tiyatro

ÇARŞAMBALAR MÜZİK VE TİYATRO GÜNÜ

2 Kasım Çarşamba günü Fırat Tanış ile “Gelin Tanış Olalım” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. Farklı kültür ve yörelere ait 11 türkünün de yer aldığı gösteride Fırat Tanış oyunculuğuyla sözü, şiiri ve müziği harmanlıyor.

13 Kasım Pazar günü ünlü İllüzyonist Sermet Erkin tarafından çocuklar için illüzyon gösterisi yapılacak.

16 Kasım Çarşamba günü Tiyatro Kedi tarafından “Ölü Ozanlar Derneği”, 30 Kasım Çarşamba günü de Kabare Dev Aynası Tiyatrosu tarafından “Aklım Kaçtı Gören Var Mı?” isimli oyunlar sahnelenecek.

23 Kasım Çarşamba akşamı Anadolu oda müziği grubu Rubato,  usta ellerde yeniden şekillenen Anadolu ezgileriyle Ataşehirli müzikseverle buluşacak.

atasehir_mskm_kasim_program-_-cocuk_tiyatro

ÇOCUKLARIN TİYATRO VE SİNEMA KEYFİ SÜRÜYOR

Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçetepe Sahnesi’nde sahnelenecek çocuk tiyatroları kapsamında; Tiyatro Alkış tarafından “Mavişler Uzayda” ve “Ben Çöp Değilim”, Tiyatrokare tarafından “Bir Dostluk Hikayesi” ve “Bal Arıları ve Hınzır Ayı”, İstanbul Çocuk Sanat tarafından “Hansel ve Gratel” ve “Kaplumbağa ile Tavşan” isimli oyunlar sahnelenecek.

Çocuk sinemaları kapsamında ise; “Ayı Kardeşler: Kurtarma Operasyonu”, “Sevimli Tilki”, “Köstebekgiller: Perili Orman” ve “Sevimli Ejderha: Kokonat” isimli filmler Salı ve Perşembe günleri Ataşehirli çocuklar için gösterilecek.

atasehir_mskm_kasim_program_oyun_muzesi

DÜŞTEPE’DE ATÖLYELER DEVAM EDİYOR

Düştepe Oyun Müzesi’nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan atölyelerde; Kukla Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi, Masal Yazım ve Anlatım Atölyesi, Süper Kahraman Atölyesi, Kaşif Müze Oyunu, Gölge Oyunu Atölyesi, Müzede Hazine Macerası ve Süper Kahraman Atölyesi Ataşehirli minikleri bekliyor.

Yine Kasım ayı boyunca Mustafa Saffet Kültür Merkezi Adile Naşit Çocuk Sahnesi’nde hafta sonları “Çocuklarla Müzikallere Yolculuk” isimli müzikal tiyatro atölyesi düzenlenecek.

Aynı anda şarkı söyleme, dans etme ve oyunculuk becerilerini kullanarak, çocukların kendilerini ifade edebilecekleri ve geliştirebilecekleri bu müzikal tiyatro, 15’er kişilik iki grup halinde Ataşehirli çocuklarla buluşacak.

TÜRKAN ŞORAY’LA BİRLİKTE ATIF YILMAZ ANILACAK

MSKM Kitap Cafe’de Kasım ayında düzenlenen “Pazar Sohbetleri” kapsamında 6 Kasım’da; Yalvaç Ural, Görkem Yeltan, Barış İnce ve Gülşah Elikbank’ın katılacağı ‘‘Masaldan Gerçeğe, Gerçekten Masala” isimli Çocuk Edebiyatı Paneli düzenlenecek.

Ölümünün 10. yılında ünlü yönetmen Atıf Yılmaz “Ustasız Usta” isimli etkinlikle Ataşehir’de anılacak. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, oyuncu Deniz Türkali, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ve sinema oyuncusu Aytaç Arman’ın katılımıyla, Selvi Boylum Al Yazmalım, Kibar Feyzo, Mine, Adı Vasfiye, Aaahh  Belinda, Hayallerim Aşkım ve Sen gibi 110’dan fazla filmin yönetmeni Atıf Yılmaz üzerine konuşulup, anılacak. 20 Kasım Pazar günü MSKM İnal Aydınoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenecek anma etkinliğinde Atıf Yılmaz’ın Türk Sineması’na adını kazıyan Selvi Boylum Al Yazmalım filmi de gösterilecek.

Neşet Ertaş Kültür Evi’nin ilk söyleşi programı yakın zamanda kaybettiğimiz usta yazar Vedat Türkali anısına, sinema yazarı Vecdi Sayar ve eleştirmen Ahmet Ergenç ile gerçekleştirilecek.13 Kasım Pazar günü Vecdi Sayar ve Ahmet Ergenç, “Sinema ve Edebiyatta Vedat Türkali’’ konusu üzerine sohbet gerçekleştirecek.

SALI GÜNLERİ SEMİNER VE PANEL GÜNLERİ

Seminer ve panel etkinlikleri kapsamında 22 Kasım Salı günü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu tarafından “Duygu Yönetimi” konulu kişisel gelişim semineri düzenlenecek. Duygular tarafından yönetilmek yerine duyguları yönetebilmeyi keşfetmek amacıyla hazırlanan seminerde, duyguları tanımak ve üzerlerinde kontrol sağlayabilmenin yöntemleri anlatılacak.

29 Kasım Salı günü ise düzenlenecek “İklim Risk Yönetimi Paneli”nde Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde yürütülen “Ataşehir İlçesi Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Modellemesi” çalışmaları kapsamında, iklim değişikliğinin yaratacağı olumsuzlukların en aza indirilmesi ve iklim değişikliğiyle mücadelede bilgi ve deneyimler paylaşılacak.

ATA’MIZA ÖZEL SERGİ VE SÖYLEŞİ

“10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri Salih Bozok’un oğlu Cemil Salih Bozok ve Sabiha Gökçen’in manevi oğlu olan Atatürk araştırmacısı yazar S. Eriş Ülger’in arşivinden oluşan Mustafa Kemal Atatürk’ün hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları ve özel eşyalarının yer aldığı sergi Ataşehir Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Ataşehir Şubesi işbirliğinde dokuz gün boyunca Ataşehirlilerle buluşacak. 5 – 14 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek serginin açılış kokteyli 5 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Kokteyl sonrası araştırmacı – yazar Eriş Ülger’in katılımıyla “Atatürk ve Çağdaş Olmak” söyleşisi düzenlenecek.

ÖNEMLİ UYARI:

Biletler, her etkinliğin 3 gün öncesinde Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM) Gişe’den 10.00 – 20.00 saatleri arasında temin edilebilmektedir.

Kasım ayından itibaren konser, tiyatro ve çocuk tiyatro etkinliklerinde ücret tarifesi uygulanırken, konser ve tiyatrolar için 5 TL, çocuk tiyatroları için 1 TL ücret alınacak. Diğer etkinlikler ise ücretsiz olarak devam edecek.

*Bilet teminiyle ilgili detaylı bilgi için; MSKM Gişe – 0216 570 5000 (2202)

Kasım ayında Ataşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği kültür sanat etkinliklerinin tarih, saat, yer ve daha ayrıntılı bilgilerine ulaşmak için programı takip edebilirsiniz.

Pogram kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ