logo

Kastamonu Taşköprü Orman Yangını Kontrol Altında

Kastamonu Taşköprü Orman Yangını Kontrol Altında

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde dün çıkan orman yangını, karadan ve havadan yapılan müdahaleyle 24 saate yakın süre sonunda kontrol altına alınabildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

80 hektarı bulan alanın zarar gördüğü belirtilen Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki orman yangınında 6 köy tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Kastamonu Taşköprü ilçesi Derekaraağaç mevkisindeki ormanlık alanda, dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı.

Çam ağaçlarıyla kaplı bölgede başlayan yangını fark eden köylülerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen 9 helikopter, 1 uçak ile 120 arazöz ve itfaiye araçları ile ekipler yangına müdahale ettiler.

Taşköprü ilçesinde dün başlayan, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale edildi. Kontrol altına alınamayan yangın, gece boyunca devam etti. Yaklaşık 500 kişilik personelin söndürme çalışması yürüttüğü yangına, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden havadan müdahale edildi. 24 saate yakın süren müdahale sonucu yangın, kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 80 hektar ormanlık alanın zarar gördü. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde çıkan yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınında Derekaraağaç köyünde 4 ev ile 4 samanlık yandı. Kastamonu Valisi Avni Çakır, tedbir amacıyla 6 köyü ve mahallenin boşaltıldığını söyledi.

KASTAMONU VALİLİĞİ AÇIKLAMASI:

Kastamonu valiliği tarafından yapılan açıklamada; “02/09/2020 Çarşamba günü saat 15.00 sularında Taşköprü ilçemiz Derekaraağaç Köyü ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan yeteri kadar araç ve personel ile müdahale edilmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ