logo

Kastamonu Tosya Yağcılar Yangınında 53 Bina Hasar Gördü, 48 Hane Etkilendi

Kastamonu Tosya Yağcılar Yangınında 53 Bina Hasar Gördü, 48 Hane Etkilendi

Kastamonu Tosya Yağcılar Köyü’nde 53 evi etkileyen, büyük bölümü kül olan yangın çevre il ve ilçe itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışma ile söndürüldü.

Recep Kenan / itvhaber.com

Tosya Yağcılar köyü yangınında toplam 53 binanın hasar gördü. Hasar gören 53 binadan 39’u mesken. Köydeki yangından etkilenen mesken nitelikli 39 konutta 48 hane yaşadığı belirlendi.

Tosya Yağcılar köyünde Çarşamba günü 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle başlayan, ahşap olan diğer evlere de sıçrayarak büyüyen yangına çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle müdahale edilerek söndürüldü.

Yağcılar köyündeki angında 47 ev kullanılamaz hale gelirken, bu hanelere ait samanlık ve ahırlarda da büyük çapta hasar oluştu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yangın söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Kastamonu Tosya İlçesi Yağcılar Köyü merkez mahallesine gitti.

Yağcılar Köyü merkez mahallesinde incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 236 haneli köyde 39 binada zarar tespit edildiğini kaydetti.

Yangında toplam 53 binanın hasar gördüğünü, 53 binadan 39’unu mesken olduğunu 14’ün samanlık olduğunu belirten Vali Meftun Dallı, bunlardan 44’ünün tamamından yıkıldığını, 7’sinin ağır hasarlı, 2 binada da hafif hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi.

YANGINDAN ETKİLENEN AİLELERE YARDIM EDİLECEK

Yangınından etkilenen 39 konutta 48 hane barındığı kaydeden Meftun Dallı, yangından etkilenen ailelere yardım edileceğini söyledi. Binaları tamamen yanan ve yerleşimi sürekli köyde olan 14 hanedeki aileye ikamette sürekli köyde olduğu için AFAD Başkanlığı tarafından 44’er bin lira yardım yapılacağını açıkladı. Vali Meftun Dallı tarafından yapılan açıklamaya göre; ikameti köyde olmayan vatandaşlar için de katkı amacıyla içişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 10’ar bin lira yardımda bulunacak. Yangından etkilenen hanelere yapılacak yardımlar kısa zamanda hesaplarına geçmiş olacak yatırılmış olacak.

YER TESPİTİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK, DESTEK BEKLİYORUZ

Yapılacak konutlardan faydalanmak isteyen vatandaşların üç gün içerisinde talepte bulunması gerektiğini ifade eden Vali Meftun Dallı, yer tespiti çalışmalarının başlanacağını, bu konuda ilgili kurum ve kişilerden sürecin hızlanması için destek beklediklerini söyledi.

VATANDAŞLARDAN KONTEYNER TALEBİ GELMEDİ

Vali Dallı, istendiğinde konteyner talebini karşılanacağını kaydeden, ancak vatandaşlardan konteyner talebinin gelmediğini açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ