logo

KASTAMONULU STK BAŞKANLARI ATAŞEHİR’DE BULUŞTU

KASTAMONULU STK BAŞKANLARI ATAŞEHİR’DE BULUŞTU

Ataşehir’deki Kastamonu dernekleri yöneticileri tarafından Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında kurulan Ataşehir Kastamonulular Derneği Kastamonuluları buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kastamonuluların seslerini duyurmak amacıyla Ataşehir’deki Kastamonu dernekleri yöneticileri tarafından Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında kurulan Ataşehir Kastamonulular Derneği, dernek merkezinde düzenlediği kahvaltılı toplantıda Kastamonu Konfederasyon (KAS-KON), ilçe dernekleri federasyonları, il, ilçe köy dernek başkanlarını, Kastamonulu sanatçıları ve kanaat önderlerini buluşturdu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da olması nedeniyle katılamadığı toplantıya tele konferans yöntemiyle katılarak Kastamonululara mesajını ileten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Meclis üyesi Mustafa kemal Aldoğan’ın temsilciliğindeki Kastamonululara her zaman desteğini sürdüreceğini söyledi.

Sanatçıların desteğinden dolayı Mustafa Kemal Aldoğan’a plaket verdiği Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı yönetim kurulu tarafından düzenlenen toplantıya, Ataşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Burcu Hasanoğlu da katıldı.

Yapılan toplantının amacının, Ataşehir ve Anadolu Yakası’ndaki Kastamonu dernek ve STK başkanlarını bir araya getirmek olduğunu kaydeden Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, toplantıya katılımının kalabalıklığı değil de derneklerin başkan ve yöneticileri ile kanaat önderlerini bir araya getirerek fikir alış verişinde bulunmak olarak açıkladı.

Güzel bir toplantı düzenleyen Ataşehir Kastamonulular Derneği’nin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, bütün Kastamonulularla birlikte güzel işler yapacaklarına inandığını kaydederek; “Mustafa Kemal Aldoğan kardeşimiz belediye meclis üyesi zaten. Sağ olsun her konuda yardımcı oluyor hemşerilerimize. Bunun önümüzdeki süreçte de giderek artacağına eminim. Giderek sayıları artacak hemşerilerimiz Kastamonu ve Kastamonulular için hizmet edecekler. Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı işlerle herkesin gönlünü kazandı. Biz de onunla beraberiz. İçimizden bir arkadaşımız en yakın mesai arkadaşı özel kalem müdürü olarak görev yapıyor. Bu da Başkanımızın Kastamonululara verdiği önemi gösteriyor.

Ataşehir Kastamonulular Derneği’nin yapacağı çalışmalar ile ilgili istişare yaparak, danışarak programlamayı hedeflediklerini vurgulayan Mustafa Kemal Aldoğan, bu fikir alış verişinde ortaya çıkacak önerileri hayata geçirmek için çalışacaklarını kaydederek; 1,5 milyon civarındaki Kastamonuluların şimdiye kadar bir araya gelemediklerini, hak tikleri ölçüde temsil edilemediklerini, dernek olarak deneyimli yöneticilerin de desteği ile Kastamonuluların hak ettikleri yeri almaları için mücadele edeceklerinin ifade etti.

Yapılacak bu çalışmalarda sağlanacak başarılarını Kastamonu’nun tanıtımı için de önemli olduğunun altını çizen Aldoğan, en önemli amaçlarının İstanbul’daki dernekleri bir araya getirerek, oluşacak sinerji ile Kastamonu gerçeğinin yöneticiler tarafından fark edilmesini sağlamayı hedeflediklerini kaydediyor.

Nüfusu bakımından çok geride olan illerin güçlerini birleştirdikleri için temsilde Kastamonu’dan çok önde olduklarına işaret eden Mustafa Kemal Aldoğan, bu durumun değişmesinin gereğinin altını çizerek, yapılacak doğru çalışmaların hizmet alımında çok geride olan Kastamonu’nun olumlu gelişmeler katedeceğini kaydetti.

Hüsnü Kemerci’nin sunumunu yaptığı Genel başkanların kısa konuşmayla öneri ve düşüncelerini dile getirdiği toplantıya; KAS-KON (Kastamonu Konfederasyonu) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, Araç Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Alver, Azdavay Dernekleri Genel Başkanı Mehmet Diribaş, Tosya Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Tekin, Üsküdar Kastamonulular Dernek Başkanı Hasan Kuroğlu, Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur, Kastamonu STK ile köy, ilçe ve il dernekleri başkan ve temsilcileri, Kastamonulu sanatçılar ve kanaat önderleri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ