logo

Katar’daki FIFA 2022 Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin

Katar’daki FIFA 2022 Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde heyecanı ile şampiyonluk için sahaya çıkan Arjantin ve Fransa arasındaki mücadeleyi penaltılar belirledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Katar‘daki 2022 Dünya Kupası finalinde karşılaşan Arjantin ve Fransa arasındaki mücadele sonunda Arjantin Dünya Kupası kazanan ülke oldu.

Arjantin 2-0 öne geçtiği maçın son 10 dakikasında durdurulamayan Mbappe etkisiyle 2 – 2 berabere sonuçlanan 90 dakika sonunda maç uzatmalara gitti.

FIFA 2022 DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU ARJANTİN

Arjantin ile Fransa arasındaki final karşılaşmasının 90 dakikalık bölümü berabere tamamlanınca, sonucu penaltıların belirlediği FIFA 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin oldu.

MESSİ İLE MBAPPE ETKİSİ

Arjantin Messi ile bir kez daha öne geçerken Mbappe 117’de bir kez daha sahne aldı ve maç penaltılara gitti. Penaltılarda rakibine üstünlük kuran kupaya sahip olurken Arjantin 36 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi.

ARJANTİN FİNLDE…

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası elemelerine 2-1’lik sürpriz Suudi Arabistan yenilgisiyle başlayan Arjantin, grup maçlarında Meksika ve Polonya’yı 2-0 yenerek son 16 arasına girerek çeyrek final oynama hakkı elde etti. Avustralya’yı 2-1, çeyrek final yolunda Hollanda’yı penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Arjantin ekibi, yarı finalde de Hırvatistan’ı 3-0’lık skorla eledi. 2022 Dünya Kupası Finalini oynayacak takım oldu.

FRANSA FİNALİST OLDU

Elemelerdeki ilk iki maçında Avustralya’yı 4-1, Danimarka’yı da 2-1 yenen Fransa ise final yolundaki tek yenilgisini son grup mücadelesinde Tunus’a 1-0 mağlup olarak aldı.

Son 16 turunda Polonya’yı 3-1, çeyrek finalde de İngiltere’yi 2-1’lik skorlarla eleyen Didier Deschamps yönetimindeki Fransa, turnuvanın sürpriz takımı Fas’ı da yarı finalde 2-0’lık skorla geçti. Fransa bu skorlarla rakiplerini geçerek Arjantin ile final oynayacak takım oldu.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası final karşılaşmasına Arjantin ekibinden Messi ile Fransa’dan Mbappe damga vurdu. Messi ile Mbappe Katar’da düzenlenen Dünya Kupası finali kahramanları arasında öne çıktı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ