logo

Kavurucu Sıcaklar Geliyor: Hava Sıcaklıkları Mevsim Normalleri Üzerine Çıkıyor

Kavurucu Sıcaklar Geliyor: Hava Sıcaklıkları Mevsim Normalleri Üzerine Çıkıyor

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak. Kavurucu sıcaklar özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hafta sonu ile birlikte İstanbul’da 35 dereceyi aşacak kavurucu sıcaklarla batı bölgelerimizde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkacak!

MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNE ÇIKACAK!

Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Artarak Mevsim Normalleri Üzerine Çıkacak!

Antalya ve Diyarbakır’da 43 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıkların; Edirne ve Şanlıurfa’da 42, Gaziantep ve Muğla’da 40, Mardin’de 39, Kocaeli ve İzmir’de 38 derece olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

KAVURUCU SICAKLAR: İSTANBUL’DA 35 DERECEYİ AŞACAK

Hafta sonu ile birlikte İstanbul’da 35 dereceyi aşacak kavurucu sıcaklar özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olacak. Hissedilir derecede artacak hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerine çıkacak!

İstanbul’da hava sıcaklığının yer yer gölgede 37 derece hissedileceği kaydediliyor.

ÜLKE GENELİ SICAKLIK DURUM

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin etkisine girdiği sıcak hava dalgasının hafta sonunda daha da artacağı tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin Marmara, Ege ve Akdeniz’de 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması, etkisini artıracak kavurucu sıcakların hafta sonunda daha da artması bekleniyor.

Önümüzdeki Günlerde Bazı İllerimizde Beklenen Sıcaklıklar (Oc);

  • Ankara : 31-35
  • İstanbul : 32-36
  • İzmir : 36-40
  • Edirne : 37-41
  • Çanakkale : 36-39
  • Muğla : 36-40
  • Adana : 38-42
  • Antalya : 37-43
  • Kayseri : 30-32

11 İLE 16 SAATLERİ ARASINDA DİKKATLİ

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MUHTEMEL RİSKLER: “GÜNEŞ ÇARPMASI” UYARISI

Vatandaşlara, “Oluşması Muhtemel Riskler” arasında yer alan “Güneş Çarpması”na karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapılıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ