logo

Kayhan, ‘Vatandaşlar İstedi, Yüklenicilerle Bir Araya Getiriyoruz’

Kayhan, ‘Vatandaşlar İstedi, Yüklenicilerle Bir Araya Getiriyoruz’

Yenisahra, Barbaros ve diğer imara olmayan mahallelerdeki yapı stoklarının altını çizen Sadık Semih Kayhan, olası İstanbul depreminin bölgedeki etkisine dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, bölgede karot alınan 100 binadan sağlam çıkan olmadığını vurgulayarak, olası İstanbul depreminin bölgedeki tehlikesini hatırlattı.

100 KÜSUR BİNANIN İÇERİSİNDEN SAĞLAM BİNA ÇIKMADI!

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısındaki eleştirilere verdiği yanıtta Yenisahra, Barbaros ve diğer imara olmayan mahallelerdeki yapı stokları ile ilgili durumun altını çizen ve olası İstanbul depreminin bölgedeki etkisine dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, bir firmanın mal sahiplerinden aldığı vekaletle 100 küsur binadan karot aldırdığını, bu 100 küsur binanın içerisinden sağlam bina çıkmadığını kaydederek, “Buradaki insanları nasıl bir binada oturduklarını biliyoruz.” Dedi.

“HER ADADA BİR FİRMA KALSIN, YA DA KONSORSİYUM YAPIN”

Bölgedeki sorunu çözmek üzere defalarca müsait firmaları topladıklarını, toplantıda firmalara adalarda birden fazla firmanın birbirlerine devretmelerini söylediklerini kaydeden Sadık Semih Kayhan, “Toplantılarda firmalara; ‘Her adada bir firma kalsın, projeyi o yapsın. Bu olmazsa konsorsiyum şeklinde anlaşarak birlikte yapın.’ dedik. Bütün bu çalışmamıza rağmen bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadık.” Dedi.

VATANDAŞLAR İSTEDİ, YÜKLENİCİLERLE BİR ARAYA GETİRİYORUZ

 “Bölgedeki maliklere sözleşmelerinizi İptal edin. Daha güvenilir bir firmayla anlaşılsın.” Dediklerini, bu şeklindeki çalışmadan da bir sonuç çıkmadığını ifade eden Sadık Semih Kayhan, bölgedeki vatandaşlara her türlü desteğe hazır olduklarını kaydederek; daha önce destek istemeyen vatandaşların kendilerinden destek istediklerini, bunun üzerine vatandaşlarla yüklenicileri bir araya getirecek çalışmaya başladıklarını belirtti.

İTİRAZLAR EMSAL VE 5 BİN METREKARE ALT SINIR

Mustafa Kemal Aşık Veysel mahalleleri imar planına yapılan itirazda 2 önemli noktaya işaret eden Sadık Semih Kayhan, “itiraza konu 1. Madde, 5 bin metrekareyi toplayamayan adaların emsallerinin düşük olması. Dolayısıyla bu 5 bin metrekare sınırının 3.000 – 3.500 metrekare tavana düşürülmesi. İkinci olarak da sosyal donatı alanında kalan parsellerin transfer haklarına verilmesi.” Şeklinde açıklama yaptı.

1/ 1000’LİK UİP İÇİN 5.000’LİK NİP PLAN BEKLENİYOR!

Mustafa Kemal Aşık Veysel imar planlar ile ilgili Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu’nun ‘5.000’lik plan beklenmeden binlik planının yapılabileceği, yönündeki eleştirisine; binlik planın yapılması için 5.000’lik Nazım İmar Planının çıkmış olması gerektiğini, planın altyapısının hazırlandığını, sadece gelecek 1/5.000’lik (NİP) Nazım İmar Planına 1/1.000’lik (UİP) Uygulama İmar Planının uyarlanacağını söyledi

YENİSAHRA PLANLARI İTİRAZLARI 9 AYDIR İMAR KOMİSYONUNDA

Kayahan, Yenisahra planları ile ilgili itirazların değerlendirmek üzere 9 aydır imar komisyonunda beklediğini, itirazların hala netleştirilemediğini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ