logo

Kayışdağı’nda Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Kayışdağı’nda Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Kayışdağı Mahallesi Akyazılı Caddesi’nde maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Olayda kaldırımda yürüyen bir vatandaş elektrik direğindeki tabeladan düşen parça ile hafif şekilde yaralandı.

Olay, akşam saat 19.49 sıralarında Akyazılı Caddesi istikametinde aşırı hız yapan Volkswagen marka 34 YM 4616 Plakalı araç ile Chevrolet marka 42 DKZ 23 Plakalı çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücü Hakan Ş. isimli vatandaşın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkan araç elektrik direğine çarparak dururken, elektrik direği de çarpmanın etkisiyle devrilerek yere düştü. Direğin devrilmesi sonrasında Şimşekler marketteki yaklaşık 400 KG yakın kuru ve yaş meyve ile sebzenin olduğu ürünlerde kasalarıyla birlikte kazanın etkisiyle caddeye ve sokağa savrulurken, işletmenin tabelasında da maddi hasar meydana geldi.

Kaza sonrasında 34 YM 4616 Plakalı aracın hava yastığı açılırken, her iki araçta maddi hasar meydana geldi. Kaza sırasında kaldırımda yürüyen bir vatandaşta şans eseri elektrik direğindeki cam malzemesi ve marketin tabela parçalarının başına isabet etmesi nedeniyle hafif yaralandı. Olay yerine 112 Acil ekipleri gelerek, yaralı vatandaşa ve sürücülere ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı vatandaş, olay yerine gelen ambulans ile ilk müdahalesi yaptırıldıktan sonra FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Kaza yerine gelen 155 Polis Ekiplerinin de gerekli tutanakları tutması sonrasında caddedeki araçlar trafik çekicileri tarafından otopark’a götürüldü. Olay yerine İBB Yol Bakım, Onarım Müdürlüğü (İSTAÇ) Ekipleri gelerek kayganlaşan yolda temizlik ve kumlama çalışması yaptı. Olay yerinde kazayı gören vatandaşlar, 42 DKZ 23 Plakalı aracın kontrollü geçtiğini 34 YM 4616 Plakalı aracın aşırı hızlı geldiğini, şans eseri olay yerinde geçen bebek arabasıyla geçen bayanında şans eseri kazadan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Olay sonrasında Hakan Ş. isimli sürücünün ehliyeti olmadığı öğrenildi. Kaza sonrasında maddi zarara uğrayan işletme sahibininde sürücüden şikayetçi olacağı öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ