logo

Kaymakam Ertaş Başkanlığında Ataşehir 2021 Yılının Son “Huzur Toplantısı” Yapıldı

Kaymakam Ertaş Başkanlığında Ataşehir 2021 Yılının Son “Huzur Toplantısı” Yapıldı

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımıyla Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlene 2021 yılının son “huzur toplantısı”nda kurum temsilcileri sorunlarını ilettiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlene 2021 yılının son “Ataşehir Huzur toplantısı”na,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim (MEM) Müdürü İsmail Günday, Mahalle Muhtarları, birim müdürleri ile eğitim kurumları müdür ve sorumluları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

2021 yılının son “Huzur toplantısı”nda katılımcı Mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve kanaat önderleri, mahalleleri ve bölgelerindeki sorunlarını kurum ilgililerine ilettiler.

HÜKÜMET KONAĞI ALANI ARAZİ TAHSİSİ ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI’NDA

“Huzur toplantısı” açılışında konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, gerekli görülen noktalara MOBESE kameraları konulacağını, aydınlatma sorunu olan yerlerdeki sorunların çözümlerine yönelik AYEDAŞ ve belediye ile görüşmelerin sürdüğünü kaydederek; “Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu’nun ihalesi yapıldı. Yer tesliminin yapılmasının ardından yapım süreci başladı. Sabancı Vakfı tarafından Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nin temellerini attık. Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni nitelikli okul yapmak adına görüşmelerimiz gerçekleşti. Sosyal Bilimler Lisesi’nin inşaatı ile ilgili ihale süreci devam ediyor. İçerenköy Polis Karakolu’nun yeniden yapımı ile ilgili 2022 yılı yatırım programına alındı. Hükümet konağı alanıyla ile ilgili 8 dönümlük arazi tahsisi yazımızı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yazdık.” Dedi.

RUHSAT ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR BELEDİYEMİZ BAŞ VURABİLİR

Ataşehir’deki 5 parkta güvenlik kameraları olduğunu, parklardaki güvenlik kameralarını arttırmayı amaçladıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Ekrem Köse, Yenisahra – Barbaros’ta bulunan metruk binaların yıkımlarının devam ettiğini, bölgedeki vatandaşların ve müteahhit firmaların imar durumu ve ruhsatlarla ilgili bilgilendirildiğini kaydederek, “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreç nedeniyle birçok firma beklemede ve mahallelerde inşaatlara başlayamıyor. İmar durumu nu öğrenmek ve ruhsat almak isteyen vatandaşlar belediyemiz baş vurabilir.” Dedi.

TESPİT ETTİĞİMİZ 30 FARKLI NOKTAYA KAMERA KONUMLANDIRACAĞIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile İstanbul genelinde güvenlik kameralarının sayılarının arttırıldığının altını çizen Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatı ile İstanbul geneli ve ilçemizde güvenlik kameralarının sayıları arttırılıyor. Yeni Çamlıca dahil olmak üzere diğer mahallelerde tespit ettiğimiz 30 farklı noktaya bu kameraları konumlandıracağız. Depreme dayanıksızlığı tespit edilen ve yıkılan İçerenköy Polis Karakolu yapımı 2022 yatırım programı kapsamına alındı.” Açıklamasını yaptı.

Ataşehir’deki trafik sorununun iler düzeye çıktığı dile getirilen toplantıda, muhtarlar da mahallelerindeki sorunları ilgili kurumlara iletilmek üzere dile getirdiler.  

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, huzur toplantısının amacının emniyet ve asayiş yönünden sıkıntılı konuların doğrudan kurumlara ve yetkililerine aktarılması ve kendilerinin bu sorunların yerinde çözmeye yönelik çalışma içinde olduklarını kaydederek, sorunların ilgili kurumlar tarafından değerlendirileceğini  belirtti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ