logo

Kaymakam Ertaş Ferhatpaşa’da: Önce Teşhis Koyacağız

Kaymakam Ertaş Ferhatpaşa’da: Önce Teşhis Koyacağız

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, geleneksel hale getirilen mahalle toplantılarını Ferhatpaşa Mahallesinde düzenledi. Kaymakam Ertaş Ferhatpaşalıların sorunlarını yerinde dinledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ferhatpaşa Mahallesi’nde yapılan toplantıda konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, idare olarak önce teşhisi koyacaklarını, sonra da çözüm için çalışacaklarını kaydedip; “Mucize yaratacak halimiz yok” dedi.

Kaymakamlık tarafından gelenekselleştirilen mahalle toplantılarında vatandaşla görüşerek sorunlarını yerinde dinleyip tespiti amacıyla Ferhatpaşa Mahallesi’nde yapılan toplantıya Ataşehir İlçe  Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile birlikte  daire amirleri, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Farhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun, Kayışdağı Mahalle Muhtarı Kadir Yılmaz, Mimar Sinan Muhtarı Şahin Acar, Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı Fazlı Sarısoy, Mevlana Muhtarı Recep Ali Kantarcı ile Farhatpaşa Mahallesi kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

ATAŞEHİR’İ ŞU AN TANIMAYA ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir’i tanımaya çalıştığını ifade ederek; “Ataşehir’i şu an tanımaya çalışıyoruz. Teşhisi koyduktan sonrada tedaviye başlayacağız. Elimizin ve gücümüzün yettiği kadar programımız gereği önce şehit ailelerini ve gazilerimizi Cuma günleri ziyaret ediyoruz. Daha sonra toplantı yaparak vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözümü için ilgili birim müdürlerimiz notlarını alıyor” dedi.

MAHALLELİN TANIMAK İÇİN HEYECANLA BEKLEDİ

Yeni atandığından dolayı mahallelinin Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tanımak için heyecanla beklediğini kaydeden Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun, yağış nedeni ile toplantıya katılımın az olduğunu belirtip, “söz milletindir” diyerek sözü vatandaşlara bıraktı.

FERHATPAŞALILAR SORUNLARINI KAYMAKAM ERTAŞ’A AKTARDILAR

söz alarak Ferhatpaşa’nın en önemli sorunlarını dile getiren, çözümü ile ilgili Kaymakam Ertaş’ın desteğini isteyen vatandaşlar, özetle; çevre yolu bağlantı talebi, yolların yetersizliği, trafik sorununu, mahallede son zamanlarda yapılan çelik konstrüksiyonlu depo niteliğindeki iş yerlerinin artmasına dikkat çektiler. Depo niteliğindeki iş yerlerinin artmasının Ferhatpaşa’nın konut yapısını bozduğunu ifade ettiler.  Yabancı uyrukluların çoğalması nedeniyle hırsızlıkların artması, madde bağımlıların çoğalması gibi olumsuzluklara dikkat çekerek, sahipsiz sokak köpeklerinin çokluğundan yakındılar.

KAYMAKAM İSMAİL HAKKI ERTAŞ: ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Vatandaşlardan Ferhatpaşa Mahallesi’nin önemli sorunlarını dinleyen Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, not aldırarak ilgili kurumlarla da bizzat kendisini ileteceği sorunların çözümü için gayret göstereceklerini ifade edip; “Kayıt dışı yabancılarla ilgili ilk toplantımı yaptım. Şu an istatistiki bilgiler hazırlanıyor. Daha sonra yasal işlemlere başlayacağız. Diğer bir konu bağımlılıkla ilgili projelerimiz var. Öncelikle veli eğitimlerine başladık. Yeşilay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğümüz birlikte yürütüyorlar. Kaçak inşaatlarla ilgili Emniyet Müdürlüğüne talimat verdik. Tespit ettiklerimizi ilgili mercilere yazacağız. Bunlar birden bire hal olmuyor. Mucize yaratacak halimiz yok. İdare olarak önce teşhisi ortaya koyacağız. Sonra da çözümü için çalışacağız. Özellikle Fırıncılar Odası ve Geri Dönüşümcülerle çalıştırdıkları yabancı elemanlarla ilgili toplantı yapacağım. Kaçak çalıştırmanın önüne geçmek için gerekli müdahaleler yapılacaktır” açıklamasını yaptı.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş ve berberindeki daire amirleri ile vatandaşlar toplantı sonrası Cuma Namazını kıldılar. Sonrasında da şehitler için okutulan Kuran-ı Kerim ve duaya katıldılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ