logo

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ‘Fetih’te

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ‘Fetih’te

Atasehir_kym_fetih 079Ataşehir’in sorunları yerinde tespit ve ilgili birimlere iletme programı kapsamında mahalleleri ziyaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu Fetih Mahallesi sakinlerini dinledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerinde görüp, sorunlarını tepsi amacı ile  Ataşehir’de sürdürdüğü mahalle ziyaretleri kapsamında Fetih Mahallesi’ni ziyaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, kahvaltılı toplantıda; muhtar, okul müdürleri ve mahallenin önde gelenleri ile STK temsilcilerinden Fetih Mahallesi’nin sorunları dinledi.

Her mahalleyi daire müdürleriyle birlikte ziyaret edip, incelemelerde bulunan Karamehmetoğlu bu kapsamda daha önce Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, Mustafa Kemal, Kayışdağı, Aşık Veysel, İçerenköy, Yenisahra, Örnek, Esatpaşa ve Mevlana Mahalleleri’ne konuk olmuştu.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu tarafından Ataşehir’in sorunlarının ilk ağızdan dinlenerek yerinde tespit ve ilgili birimlere iletme amacı ile düzenlenen mahalle ziyaretleri kapsamında Fetih Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete Kaymakam Karamehmetoğlu’na Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen ve İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da eşlik etti.

İMKB İlkokulu’nda düzenlenen ve Muhtar Cavit Koç’ın ev sahipliği yaptığı Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun Fetih Mahallesi ziyaret programına; Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Tarım, Sosyal Hizmetler, Tapu, Sağlık Hizmetleri ve Yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu daire amirleri, ilçe Milli Eğitim şube müdürler Ahmet Özgenç, Orhan Kuzu, Ali Eroğlu ve İbrahim Altundal, İMKB İlkokulu Müdürü Bayram Katmer, karakol amiri, mahalle önde gelenleri ve sakinleri, okul müdürleri, okul aile birliği yöneticileri ile veliler katıldı.

Fetih Mahallesi Muhtarı Cavit Koç ve mahalle sakinlerinden mahallenin sorunlarını dinleyen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu şikayetleri ilk ağızdan dinlediklerini, Ataşehir’in sorunsuz mahallalerinden olan Fetih Mahallesi’nin sorunlarını not aldıklarını ve ilgili müdürlükler tarafından yapılması gerekenlerin yerine getirileceğini, kendilerinin görev alanında olmayanları da ilgili kurumlara ileteceklerini söyledi.

Muhtar Cavit Koç ve mahalle sakinleri tarafından dile getirilen önemli sorunlar; okul saatinde İMKB İlkokulu’nun önündeki trafik tehlikesine dikkat çekilerek ışıklandırma yapılması talep edildi. Ayrıca yine okul yolundaki su birikintilerinin öğrenciler için yarattığı tehlikeye dikkat çekilerek yapılacak çalışma sonrası ızgara yerleştirilmesi talebi dile getirildi.

Ataşehir Belediyesi tarafından tebliğ edilen kararla 2 bloğunu boşalttıklarını belirten Garanti Sitesi yöneticileri, Üsküdar Belediyesi sınırlarında inşaat çalışması yürüten firma tarafından yapılan hafriyat kazısı sonucu iki blokta oturulamaz kararı olduğunu belirttiler. Karara rağmen Üsküdar belediyesi tarafından her hangi bir yaptırım uygulanmadığını, firmanınsa mağduriyetleri ile ilgili girişimlerinin olmadığını yargıya başvurduklarını söyledi.

Sorunun iki farklı belediyenin uygulama sürecine dahil olmasından kaynaklandığını belirten Kaymakam Karamehmetoğlu, İnşaat izni veren belediye’nin Üsküdar Belediyesi olduğunu, tehlike arz eden binalardaki boşaltma kararının ise Ataşehir Belediyesi tarafından uygulanmak zorunda kalındığını ifade etti.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve birim müdürleri, Muhtar Cavit koç’a başarı belgesinin verildiği kahvaltı sonrası yapımı tamamlanan İMKB İlkokulu Konferans Salonu’nun açılışını yaptılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ