logo

Kaymakamlık Mahalle Toplantısı Yenisahra’da Yapıldı

Kaymakamlık Mahalle Toplantısı Yenisahra’da Yapıldı

Kaymakamı Ertaş başkanlığında düzenlenen, sorunları yerinde tespit etmeyi amaçlayan Kaymakamlık Mahalle Toplantısı, Yenisahra Mahallesi Merkez Camisinde gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra Mahallesini tanıdığını iyi bildiğini vurgulayan sorunları dinlemek için Yenisahralılarla bir arada olmaktan mutlu olduğunun altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında düzenlenen, sakinlerini dinlemek ve sorunlarını yerinde tespit etmeyi amaçlayan Kaymakamlık Mahalle Toplantısı, Yenisahra Mahallesi Merkez Camisinde daire amirleri ve mahalle sakinleri ile kanaat önderlerinin katılımıyla yapıldı.

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığında düzenlenen, mahallelerin mahalle sakinlerini dinlemek ve sorunlarını yerinde tespit ederek, çözümü için ilgili kurumlarla iletmeyi amaçlayan Kaymakamlık Mahalle Toplantısı, Yenisahra Mahallesi Merkez Camisinde gerçekleştirildi.

EN ÖNEMLİ SORUNUN “İMAR PLANI” OLDUĞUNU BİLİYORUM

Toplantıda konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Yenisahra Mahallesi’nin en önemli sorununu “İmar Planı” olduğunu bildiğini, yetkisi dışında olduğuna işaret ettiği konumunun takibini ilgili kurumlardan yaptığını kaydetti.

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLADIK

Amaçlarının sorunları ilk ağızdan dinlemek olduğuna işaret eden Kaymakam Ertaş, dinleyip tespit ettikleri sorunların çözümü için ilgili kurumlara iletildiğini ifade ederek; “İlgili kurumlara ilettiğimiz bu konuları bizzat ben takip ediyorum.  Şöyle bir müjde vereyim size: Ben Adana’dan geldim. Adana’da madde bağımlılığı ile ilgili komisyon başkanıydım. Madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalara hemen başladık. Bu konuda projeler hazırlıyoruz. Kaymakamlık bünyesinde ekibimizi oluşturduk” diye konuştu.

MAHALLE GİRİŞİNE TEMATİK MESLEK LİSESİ MÜJDESİ

Mahalle toplantıları kapsamında Yenisahra Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile buluşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş mahalle sakinlerine müjde vererek, Yenisahra Mahallesi girişinde Fatih Caddesi ile Yavuz Selim Cadeesi başında bulunan ve kiralama yöntemiyle Kadıköy Belediyesi’nin temizlik birimi araçlarının garajı olarak kullandığı Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 1/5000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi İmar Planı’nda “Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi Eğitim Tesis Alanı” olarak ayrılan alanda “Yenilenebilir Enerji” üretimi alanında eğitim verecek “Tematik Meslek Lisesi” yapılacağını kaydetti.

“TEMATİK MESLEK LİSESİ” BAĞIŞÇI TARAFINDAN YAPILACAK

Yenisahra Mahallesi girişine yapılması tasarlanan okul müjdesini veren Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ın isteği üzerine, Ataşehir  ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek İmar Planı’nda “Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi Eğitim Tesis Alanı” olarak ayrılan alanda yapılacağını vurguladığı “Yenilenebilir Enerji” üretimi alanında eğitim verecek “Tematik Meslek Lisesi” projesinin kurumsal bir bağışçı tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti.

YENİSAHRA MAHALLESİ SAĞLIK OCAĞI İÇİN DESTEK İSTENDİ

Yenisahra mahallesi sınırlarında sağlık ocağı bulunmadığı hatırlatmasını Mahalle muhtarı ve sakinlerinden gelen Sağlık Ocağı talebini dikkatle dinleyen, Yenisahra’da iskanlı yapı bulma zorluğunun altı da çizilerek, bulunan bir mekanın iskanı konusunda desteği istenen Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, imar barışı ile yapının iskanının alınabileceğini, bu konuda elinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat’ın da aralarında olduğu ilgili amirlerin konu ile ilgili notlarını almasını istedi.

İMAR VE TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM TALEBİ

Sağlık ocağı talebi ile birlikte imar planının gecikmesi nedeniyle yaşanan sorunları dile getiren mahalle sakinler, Fatih Caddesi’nde yaşanan trafik sorununa da dikkat çekerek çözümü konusunda Kaymakam Ertaş’tan destek istediler. Barbaros Mahalles sakini bir vatandaş ise mümin Deresi Camisinde ağaç kesildiğine dikkat çekerek, bu konuyu da gündeme taşıdı.

Şehitler için okunan Kuran tilaveti ve mevlid sonrası Cuma namazını da Yenisahra Merkez Camisinde kılan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve beraberindekiler Mehmet Akif Ersoy’un torununu ziyaret etmek üzere camiden ayrıldı.

Yenisahra Mahallesi’nde gerçekleştirilen Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş başkanlığındaki mahalle toplantısına, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, İlçe Sağlık İşleri Müdürü Dr. Arife Midyat, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Sosyal Yardım Vakfı Müdürü Hüseyin Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı İzzet Özdemir, mahalle muhtarları, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, kanaat önderleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ