logo

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Anadolu Yakasın Seçim Turunda

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Anadolu Yakasın Seçim Turunda

chp_secim turu_istanbulCumhurbaşkanlığı seçim propagandasının son gününü İstanbul Anadolu Yakası turu ile tamamlayan Kılıçdaroğlu çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek perogramı kapsamında İstanbul’da vatandaşla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu yakasında ziyaret ettiği çeşitli ilçelerde seçim otobüsünden seslendiği vatandaşlara; “Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. O zaman yapacağımız bir şey var. Ortadoğu’da barışı sağlamanın yolu Ortadoğu’da ağırlığı olan birisinden geçer. Kimdir o? Ekmeleddin Bey. Ortadoğu’ya barışı getirecektir, huzuru getirecektir” dedi.

Sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan seçim otobüsüyle hareket eden Kılıçdaroğlu;  Pendik, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye ve sancaktepe’yi ziyaret etti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Pendik’ten başlayan CHP Cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim konvoyu, Kartal’dan sonra Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği konsere katılarak Maltepelilere hitap edip selamladı. Kadikoy, Üsküdar, Atasehir, Ümraniye ile devam eden seçim programı Kılçdaroğlu’nun Sancaktepe’de vatandaşlara hitabı ile tamamlandı.

Seçim otobüsünden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, zaman zaman vatandaşlarla selamlaştı ve bazı bölgelerde de halka hitap ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret etikti ilçelerin sokaklarından geçerek vatandaşları selamladı. Maltepe’de ise vatandaşlar caddenin üzerinden geçerken, seçim otobüsünün üzerine gül attı.

Maltepe’de meydanda halka seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir yol ayrımına geldiğine işaret ederek, “Ya huzurdan yana ya kavgadan yana tavır takınacağız. Ya barıştan yana ya savaştan yana tavır takınacağız. Ya dostluktan yana ya da düşmanlıktan yana tavır takınacağız” diye konuştu.

Maltepe’den sonra Kadıköy ve Üsküdar’ın bazı mahallelerini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu son olarak Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi Sondurak ile Ümraniye Site Mahallesi ve Sancaktepe’de seçim otobüsünden halka hitap etti.

Kılçdaroğlu’na İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki seçim programına, Ataşehir ve Ümraniye İlçe başkanları ile birlikte Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de eşlik etti.

CHP Ümraniye ve Ataşehir ilçe örgütlerinin ve her iki ilçeden partililerin yer aldığı kalabalığa seçim otobüsünün üzerinden hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu 14 siyasi partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Mustafa Kemal Mahallesi Sondurak ve Ümraniye Site Mahallesi’nde yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, İhsan Özkes, Müslim Sarı, Celal Dinçer ve Mahmut Tanal ile birlikte; CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya da hazır bulundu.

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ BİRİSİ OLMALI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu vatandaşların 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gideceklerini, üç adayı da düşüneceklerine dikkat çekerek, “Seçeceğimiz Cumhurbaşkanı tarafsız birisi olmalı. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olmalı. Geçmişi temiz olmalı. Yani kul hakkı yememeli. Cumhurbaşkanı adayının sabah, öğle, akşam konuşmaması lazım. Cumhurbaşkanı adayı dediğiniz az konuşur, öz konuşur. Cumhurbaşkanı toplumun her kesimini kucaklar. Toplumunu vatandaşlarını ayırmaz. Bu Alevidir, bu Sünnidir, bu Kürttür, bu Lazdır, bu Çerkezdir diye ayırmaz. Biz Türkiye’yi birleştirmekten yanayız. Allahımız, kitabımız, peygamberimiz, Ehlibeytimiz bir” diye konuştu.

EKELETTİN İHSANOĞLU SAYGI DUYULAN BİLGE İNSAN

Türkiye’nin barışa ve huzura ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayını bu düşüncelerle seçtik. Hiçbir partinin üyesi değil. Her partiye eşiti mesafede… Siyasetin adamı değil, o devleti yönetmiş… Ekelettin ihsanoğlu bilgisi ve birikimiyle, dünya görüşüyle saygı duyulan bir bilge insan. Bu ülkeyi bir bilgeye teslim edelim. 14 siyasi parti bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayını belirledik. Sizin hizmetinizde olacak. Sizin için çalışacak… O kendi insanını seviyor. Biz, ülkemizi, İstiklal Marşımızı, bayrağımızı seviyoruz. Cumhuriyetin değerlerine bağlıyız. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak, demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz. Bunun için yola çıktık, bunun için yürüyeceğiz. Tek kalıncaya, demokrasi güçleninceye kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Kimse bizi kararlığımızdan alıkoyamayacaktır ” şeklinde konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Battal İlgezdi ile de halkı selamlayan Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda şöyle konuştu: “Battal Başkan size hizmet ediyor. Kendisine söylediğim bir şey var: ‘Sana oy versin, vermesin bütün yurttaşlara eşit hizmet götüreceksin, her vatandaşın sorununu çözeceksin. Çünkü seçildikten sonra bütün kentin belediye başkanısın.’ Bu çabayla çalışacak, mücadele edecek. Onu da size emanet ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ