logo

KEMAL KILIÇDAROĞLU, ‘KURULTAYI BEN TOPLAYACAĞIM’

kemal _kilicdaroglu-olaganustu-kurultayParti içi muhalefetin kurultay talebi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, imza toplanmama olasılığı üzerine kurultayı kendisinin yapacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, hastane çıkışında kendisine yönelik istifa ve kurultay çağrılarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, ‘kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım’ diye. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım” diye kurultay kararını duyurduktan sonra tarihi ile ilgili soruya da; “Onu arkadaşlarla görüştükten sonra karar vereceğim” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU EVE KAPANDI’ DEDİLER

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından açıklama yapmadığının hatırlatılması üzerine, “Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum doğrusunu isterseniz” cevabını veren Kılıçdaroğlu, “Bir pazar günü evden biraz genel merkeze geç geldim, herkes ‘Kılıçdaroğlu eve kapandı’ dedi. Benim de herhalde yarım gün de olsa dinlenme hakkım var diye düşünüyorum” diye konuştu.

“MERAKLANMASINLAR BEN KURULTAYI TOPLAYACAĞIM”

“Biz, bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz. Çok sesli bir partiyiz aynı zamanda. Ama parti disiplini denilen bir kurala da sıkı sıkıya bağlı olmamız gerektiğini de herkesin bilmesi gerekir” sözleri ile disiplinsiz hareketlerin karşılıksız klmayacağı vurgusunu yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay çağrılarına ilişkin şunları söyledi:

Bir arkadaşımız, Sayın İnce bugün bir basın toplantısı yaparak genel başkan olacağını ve böyle bir iddiası olduğunu, seçime gireceğini iddia etti. Bundan son derece memnunum. Bir arkadaşımızın genel başkan olmak için adaylığını koyması bizim partimizin ve demokrasimizin geleneklerinde vardır.

SÜRESİ İÇİNDE DEMOKRATİK KURULTAY YAPILIR

Ben, asla ve asla ‘neden genel başkan adayı oldun, ben burada oturuyorum’ diye bir düşünce içinde hiç olmadım, olmam da doğru da olmaz zaten. Seçimler, eğer kurultayımız yapılırsa demokratik bir süre içinde yapılır.

Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, ‘kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım’ diye ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ