logo

Kemal Kılıçdaroğlu SMA Hastaları ve Hasta Yakınlarıyla Buluştu

Kemal Kılıçdaroğlu SMA Hastaları ve Hasta Yakınlarıyla Buluştu

SMA hastaları ve hasta yakınları ile videokonferans toplantısında bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan sorunları yakından bildiğini vurguladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SMA hastaları ve hasta yakınları ile videokonferans toplantısında bir araya geldi.

SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği, SMA Benimle Yürü Derneği ve Türkiye Kas Hastalıkları Derneği yöneticilerinin de katıldığı toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu, hastalar ve yakınlarının da aralarında olduğu katılımcılardan, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalarının tedavisi sürecinde yaşanan sorunlara ilişkin bilgi aldı.

Hastaların ve yakınlarının yaşadıkları sorunları yakından bildiğini vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devlet kavramının yüceltilmesi gereğinin altını çizerek; sosyal devlet kavramının öneminin anlaşılması için bu hastaların ve yakınlarının dramlarını yakından görülmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) yaptığı paylaşımda “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SMA hastaları ve hasta yakınları ile videokonferans toplantısında bir araya geldi. KASDER olarak katıldığımız toplantıda SMA komisyon başkanımız @ipekbadirgali hastalarımızın tedavi sorunlarına ve genel ihtiyaçlarına değindi. SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği ve SMA Benimle Yürü Derneği’nin de bulunduğu toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu, tedavi sürecinde yaşanan sorunlara ilişkin bilgi aldı.” İfadelerine yer verdi.

Toplantıda, SMA hastalarının fizik tedavi haklarının artırılması gereğine işaret edilirken, özellikle SMA Tip 1 hastalardaki cihaz ve ekipman ihtiyacına dikkat çekildi. Gen tedavisi ile taşıyıcı bireylerin sağlıklı çocuk sahibi olmasının SGK kapsamına alınması istekleri de gündeme geldi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ