logo

KENDİLERİNE GEMİ, ÖĞRETMENLERE MAKETİ…

KENDİLERİNE GEMİ, ÖĞRETMENLERE MAKETİ…

kadirÖğretmenler Günü’nünde Çekmeköy’de AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın öğretmenlere “Gemicik” dağıttığı ortaya çıktı. 

Öğretmenler Günü’nünde Çekmeköy’de ” Bu Şaka mı” dedirten bir olay yaşandı. Filosuna kattığı gemilerle akıllara kazınan Başbakan Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın yeni bir gemi daha alması haberlerinin yankısı dinmeden, AKP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın öğretmenlere “Gemicik” dağıttığı ortaya çıktı.

Türkiye’de 300 bin civarında öğretmen atama beklerken, çalışan öğretmenler de ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşmak zorunda bırakılırken, öğretmen maaşları insanca yaşam seviyesinin çok uzağında kalırken yaşanan bu olay da tepkilere yol açtı.

Gemi maketinin kendisine ulaştırıldığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ” Hükümetin öğretmenlerimize yaklaşımı iktidara geldikleri günden beri bellidir. Seçim önü atama sözü veren hükümet verdiği sözleri defalarca unutmuştur. 30’un üzerinde atama bekleyen öğretmen intihar etmiştir. Sözleşmeli öğretmenler işçi gibi çalıştırılmakta, sosyal haklarından mahrum bırakılmaktadır. AKP Çekmeköy teşkilatı kendilerinde öğretmenler gününde bir jest yapmaya çalışmıştır ama keşke gemicik yerine çiçek dağıtsaydı” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ