logo

Kentsel Dönüşüm Anadolu Yakası’nda Fiyatları Katladı

Kentsel Dönüşüm Anadolu Yakası’nda Fiyatları Katladı

anadolu_yakasi_emlakİstanbul Anadolu Yakası’nda son dönemde kentsel dönüşümün ve metronun etkisiyle Kartal, Sancaktepe ve Fikirtepe emlak fiyatlarındaki artışla dikkat çeken semtler.

İstanbul’da gayrimenkul fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın en fazla danışmanına sahip en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, gelişen toplu ulaşım ağlarının İstanbul emlak piyasasına etkisini mercek altına aldı.

Emre Erol; “Yapılan araştırmalara göre kiraladığı ya da satın aldığı evin toplu ulaşıma yakınlığı benim için ilk sırada diyen tüketici oranı yüzde 40. Azımsanmayacak bu oran yüksek talebi kanıtlar nitelikte, bu talep karşısında markalı projeler de atağa geçiyor. Yeni projeler ile değerlenen bölgelerde fiyat da artıyor” dedi.

Lokasyon Proje Seçiminde İlk Sırada

Lokasyonun markalı projelerin yer seçiminde ilk sıralarda yer aldığını belirten Erol, “Proje geliştiricileri yeni projelerini metro hattına yakınlığını ve önümüzdeki dönemlerde genişlemesi muhtemel metro güzergahını göz önünde bulundurarak değerlendiriyor. Özellikle Anadolu Yakası’nda Kartal, Sancaktepe ve Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarının da etkisiyle son dönemde oldukça değerlendi. Markalı projelerin buralarda yüksek maliyetli yatırımlar yaptığını görüyoruz. 3. havaalanı çalışmaları ise Kayabaşı ve Arnavutköy’de gerek arsa fiyatlarını gerekse de gayrimenkul fiyatlarını arttırdı” dedi.

Gayrimenkul Eylülde Hareketlenecek

Son yıllarda hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları kira fiyatlarının artmasına sebep olduolduğunu belirten Emre Erol, “Evi yenilenen mal sahipleri yakın çevrelerde geçici süreyle kirada oturmayı tercih ediyor. Bu durumda kira fiyatlarında da artış yaşanmasına zemin oluşturuyor. Bunun yanı sıra özellikle İstanbul’da üniversiteye yerleşen öğrencilerin de piyasanın hareketlenmesine katkı sağladığını söyleyebilirim. Talep arttıkça kiralar da artıyor. Burada yaşanan en büyük problem ev sahiplerinin kendi hesaplarına göre evlerini kiraya vermek istemesi. Aynı bölge içinde birbirine emsal teşkil eden evlerde kiralar çeşitlilik gösteriyor” dedi.

Kaynak: Ensonhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ