logo

Kentsel Dönüşüm Bahanesiyle Mülkiyet Haklarına Darbe Vuruluyor!

Kentsel Dönüşüm Bahanesiyle Mülkiyet Haklarına Darbe Vuruluyor!

İktidarın kentsel dönüşümde yeni düzenlemeler içeren yasayı değerlendiren CHP’li Gürsel Tekin, mülkiyet haklarına ciddi bir darbe vurulacağını söyledi.

CHP’li Gürsel Tekin kentsel dönüşümde yeni düzenlemeler getiren 21 maddelik kentsel dönüşüm yasa tasarısını değerlendirdi.

İktidarın kentsel dönüşümde yeni düzenlemeler getiren 21 maddelik kentsel dönüşüm yasa tasarısını değerlendiren CHP’li Gürsel Tekin, ”kentsel dönüşüm konusu son günlerin en çok tartışılan konularından biri haline geldi. Son yaşanılan yıkıcı deprem sonrası, Hükümetin sunduğu kentsel dönüşüm yasa tasarısı Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi, ancak bu tasarı vatandaşların haklarını tehlikeye atıyor. Tasarı bu haliyle yasalaşırsa, bir gece ansızın sizin de eviniz riskli sayılıp yıkılırsa şaşırmayın. “dedi.

HUKUK GASPI YAŞANACAK

CHP 27. Dönem İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İktidarın kentsel dönüşümde yeni düzenlemeler getiren 21 maddelik kentsel dönüşüm yasa tasarısının meclis genel kurulundan bu haliyle geçmesi durumunda vatandaş açısından tam bir hukuk gaspı yaşanacağını söyledi. Tekin, “Komisyonda kabul edilen yasa teklifi, vatandaşlarımızın evlerinin kolluk kuvvetleri tarafından boşaltılmasının önünü açacak. Kentsel dönüşüm, kamu yararı gözetilerek ve insanların hakları korunarak yapılmalıdır. Aksi durumda kentsel dönüşüm adı altında vatandaşların mülkiyet haklarına ciddi bir darbe vurulacak.” Diye konuştu

Tasarıyı değerlendiren Tekin, “bu teklif, vatandaşlarımızın mülkiyet haklarına ve güvencelerine yönelik büyük endişeleri beraberinde getiriyor. Yeni teklif, savunma sürelerinin kısaltılmasını öngörüyor ve yürütmenin durdurulması kararlarına itiraz yapılamaması ciddi bir sorun oluşturuyor. Hal böyle olunca da vatandaşların haklarını savunma ve adalet arama talepleri sınırlanmış oluyor. Kentsel dönüşüm, demokratik bir süreç olmalı ve vatandaşların katılımı esas almalıdır.” Dedi.

CHP olarak, kentsel dönüşümün toplumun haklarına saygı çerçevesinde yapılması gerektiğine inanıyoruz diyen Tekin, “Türkiye’de kentsel dönüşümün adı altında yapılan düzenlemeleri yakından incelediğimizde, bu sürecin insanlar üzerinde büyük bir etki yarattığını görmekteyiz. Elbette, depreme karşı önlemler almak önemlidir, ancak bu önlemler hukukun güvencesi altında gerçekleşmelidir. Komisyondan geçen yasa teklifi, daha fazla açıklık, adalet ve vatandaşların haklarını koruma açısından gözden geçirilmelidir. CHP olarak, halkımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz ve kentsel dönüşüm sürecinin insanların çıkarlarını gözetmesi için çaba göstereceğiz. İnsanlarımızın haklarına saygı duyulmalı ve korunmalıdır.” Diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ