logo

Kenya Cumhurbaşkanı İstanbul’daydı

Kenya Cumhurbaşkanı İstanbul’daydı

kenya_istanbulİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ve beraberindeki heyeti konuk etti. İstanbul’da DEİK Kenya-Türkiye İş Forumu’na katıldı.

Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a gelen Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru  Kenyatta ve beraberindeki heyeti Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu karşıladı.

İstanbul’da DEİK Kenya-Türkiye İş Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Kenyatta onuruna Vali Mutlu tarafından akşam yemeği verildi. Yemeğe Cumhurbaşkanı Kenyatta ve bakanlardan oluşan heyeti ile birlikte Türkiye Kenya-Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Kenan İpek, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erman Tuncer, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Kenya Fahri Konsolosu Bilal Alkoç katıldı.

Vali Mutlu, yemekte konuk Cumhurbaşkanı’na İstanbul’un tarihi ve kültürel özelliklerinden bahsederek, devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin de değerlendirildiği yemekte Vali Mutlu, konuk Cumhurbaşkanı ve heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Cumhurbaşkanı Kenyatta da  ülkemizi çok beğendiğini söyleyerek gösterilen misafirperverlik için Vali Mutlu’ya teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta’nın ziyareti, Kenya’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştiren ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.Konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet gece geç saatlerde ülkemizden ayrıldı.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ