logo

KILIÇDAROĞLU ‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜ BAŞLATIYOR

KILIÇDAROĞLU ‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜ BAŞLATIYOR

Evinden çıkarak Güven Park’a giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, adaletin olmadığı yerde devletin de milletin de olmayacağını kaydederek “Adalet Yürüyüşü’ne başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Kendi ülkemizde gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz” diye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, Güven Park’ta “Adalet Yürüyüşü”nü başlatırken yaptığı açıklamada, adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemediklerini , dikta rtejimi ile karşı karşıya olduklarını, adalet için yürüyeceklerini kaydetti.

CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güven Park’ta gelen Kılıçdaroğlu, “Bir bedel ödenecekse önce ben öderim demiştim. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür ülke gibi, uygar ülke gibi; kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz” diyerek “Adalet” yürüyüşünü başlattı.

Ankara Güven Park’tan kurmayları ve vatandaşların katılımı ile başlatacağı ve İstanbul’da tamamlanacak “Adalet Yürüyüşü”nün 24 gün süreceği ön görülüyor. Kılıçdaroğlu bayramda da yürüyüşünü sürdürecek.

ANKARA GÜVENPARK’TAN “ADALET” YÜRÜYÜŞÜ

Elinde bir afişle Ankara Güvenpark’tan “Adalet Yürüyüşü”nü başlatacak olan Kılıçdaroğlu, “Elimde sadece bir afiş olacak. ‘Adalet’ yazacak üzerinde, adalet” dedi.

ANKARA’DAN İSTANBUL’A YÜRÜYÜŞ BAŞLAdı

“Bedel ödenecekse önce ben öderim” diye konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kurmaylarının da yer aldığı bir gurup Cumhuriyet Halk Partilinin Enis Berberoğlu’nun 25 yıla mahkum edilerek tutuklanmasına tepki olarak Ankara Güven Park’tan başlayan yürüyüşle İstanbul’daki Maltepe Cezaevine yürüyecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ