logo

Kılıçdaroğlu Ataşehir’de Düzenlenen ‘Kültür Sanat Çalıştayı’na Katıldı

Kılıçdaroğlu Ataşehir’de Düzenlenen ‘Kültür Sanat Çalıştayı’na Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ataşehir’de sanatçıların katılımıyla düzenlenen Kültür-Sanat Çalıştayı Türkiye Kültür Stratejisi Forumu’na katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kültür-Sanat Çalıştayı ile ilgili açıklama yapan ev sahibi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Genel Başkanımız Sn. @kilicdarogluk ‘nun katılımıyla Türkiye Kültür Stratejisi Forumu‘na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum.” Dedi.

SANAT İNSANLARININ ÖNÜNDE SANATI KONUŞMAK ZOR…

Ataşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ataşehir’de düzenlenen Türkiye Kültür Stratejisi Forumu’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “Sanat insanlarının önünde sanatı konuşmak, kültürü konuşmanın çok zor olduğunu benim açımdan zor olduğunu kabul edersiniz. Çünkü siz bu işin öznesisiniz, biz biraz dışındayız. Biz sizi izliyoruz, eleştirilerinizi dikkate alıyoruz, siz dünyayı bizden daha iyi sorguluyorsunuz ve daha güçlüsünüz.” Dedi.

SANATÇININ KİM OLDUĞUNU BELİRLEMESİ GEREKEN SANATÇILARIN KENDİSİ

Sanatçının kim olduğuna sanatçıların kendisinin karar vermesi gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de her şeyi en iyi siyaset kurumu bilir, kimseye de sormamayı bir gelenek haline getirir. Ve buradan büyük sorunları yaşarız. Bunların başında sanatçı tanımı gelir. Sanatçı kim? Bunu siyasetçi belirliyor. Sanatçının kim olduğunu belirlemesi gereken aslında sanatçıların kendisi. Siyaset kurumu oturur, sanatçılarla ilgili bir diyelim ki geçmiş dönemde ödenmeyen sigorta primleri vardır bir ayrıcalık sağlar sanat dünyasına ve dolayısıyla primler yatarsa emeklilik hakkından biraz yararlanmış olacak. Sanatçı olsun olmasın her önüne gelen koşar ben sanatçıyım der. Dolayısıyla gerçek sanatçıyı bürokrasi bulamaz, ayıramaz. Tamam bazıları ünlüdür ve bunları biliriz sanatçı olduğunu ama bazıları ünlü değildir ve gerçekten de sanat dünyasının önemli bir aktörü olabilir. Benim görüşüm, sizlerde kabul ederseniz sanatçının kim olup olmadığına sanatçıların karar vermesi lazım.” Diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, SANATÇILARIN KATILDIĞI PANELİ TAKİP ETTİ

Ataşehir’de gerçekleştirilen Kültür-Sanat Çalıştayı açılışında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, sonrasında, sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen paneli takip etti.

Ataşehir Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul düzenlenen Kültür-Sanat Çalıştayı ile ilgili açıklama yapan ev sahibi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Genel Başkanımız Sn. @kilicdarogluk ‘nun katılımıyla Türkiye Kültür Stratejisi Forumu’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. Değerli sanatçı ve akademisyenlerimizle gerçekleştirdiğimiz Forum’un sonuçlarının ülkemizin kültür ve sanat dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.” Paylaşımını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Kültür-Sanat Çalıştayı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar kimsenin tekelinde değildir. Orada oturuyorsa halkın sayesinde oturuyor, milletin sayesinde oturuyor.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ