logo

Kılıçdaroğlu Çankırı’da; ‘Tuzu Kokuttular’

Kılıçdaroğlu Çankırı’da; ‘Tuzu Kokuttular’

chp-genel-baskani-kemal-kilicdarogluMiting için bulunduğu Çankırı’nın kaya tuzunun başkenti olduğunu, 13 yıldır Çankırılıya hiçbir şey vermediklerini iddia eden Kılıçdaroğlu “Tuzu kokuttular” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı’da partisinin mitinginde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı verdiklerini söylediği Çankırılılara; “Size ne verdi Allah aşkına? 13 yıllık iktidarlarında size ne verdiler? Hepimiz şapkamızı önümüze koyacağız ve düşüneceğiz. Siz onlara iktidar verdiniz, milletvekili verdiniz, verdiğiniz milletvekili millet için değil, cebi için çalıştı, çiftliğine çiftlik kattı. Yetmiyor mu artık bu” diye seslendi.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT’de ÇANKIRI MİTİNGİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çankırı mitingine CHP Çankırı milletvekili adayları ile birlikte kendisi de Çankırılı olan CHP İstanbul Milletvekili ve yeni dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Kadir Gökmen Öğüt de katıldı.

6 milyon 250 bin işsizimiz, 17 milyon yoksulumuz var

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “13 yıldır iktidardalar 6 milyon 250 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Sizin çocuklarınız işsiz kaldığında KPSS sınavına giriyorlar, o Ankara’daki beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Bu gerçeği bile bile hala Çankırı biz artık uyandık, artık harama ortak olmak istemiyoruz, yalana ortak olmak istemiyoruz demeyecek mi?” diye sordu.

Emekliye 2 Maaş İkramiye

“Emekliye ramazan ve kurban bayramlarında birer, 2 maaş ikramiye vereceğim” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu ikramiye vaadini tekrarlayarak; “Kıyameti koparıyorlar nasıl 2 maaş ikramiye verirsin, parayı nereden bulacaksın diye. Ne söylerlerse söylesinler, ister patlasınlar, ister çatlasınlar vallahide billahi de CHP’nin iktidarında o 2 maaş ikramiyeyi emekliye vereceğim. Söz, Kılıçdaroğlu sözü” dedi.

Cankiri_kemal_kilicdaroglu

 

Sosyal Yardımları En Az 2 Katına Çıkaracağım

Kılıçdaroğlu gelirse sosyal yardımları kesecek diye propaganda yapıldığını vurgulayan CHP Genel Başkanı, “Niye kesiyim? Açık ve net söylüyorum bütün Çankırılı kardeşlerim, bütün Türkiye duysun. Hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğiz tam aksine bütün sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağım” vaadinde bulundu.

13 Yılda Çankırı’ya Ne Yaptılar?

13 yılın sonunda Çankırı’da 3500 aile sosyal yardım aldığının altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu; “Çankırı’da 6 bin ailede başvurmuş sosyal yardım almak için. Son 10 yılda Çankırı’dan göç eden Çankırılıların sayısı 87 bin 195. Milletvekili sayınız zaten 3’te 2’ye düştü. 2003’te 15 bin 558 aile tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu. Bugün tarım ve hayvancılıkla uğraşan aile sayısı 9 bin 614’e düştü. 15 binden 9 bine düştü. 7 ilçenizde adliye kapatıldı. Sana, ayağına niye hizmet getiriyim. Nasıl olsa Çankırılıların oyları çantada keklik, oyunu bana verir diyor” dedi.

Çankırı’nın Kaya Tuzunun Başkenti

Miting için bulunduğu Çankırı’nın kaya tuzunun başkenti olduğunu 13 yıldır Çankırılıya hiçbir şey vermediklerini iddia eden Kılıçdaroğlu; “Tuzu kokuttu pankartını açtırmamışlar. Kokuttun kardeşim, memleketi kokuttun. Yolsuzluklar diz boyu. Tuzu kokuttular yani” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ