logo

‘KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler’ projesinde kura çekimi Yapıldı

‘KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler’ projesinde kura çekimi Yapıldı

158 taşınmaz için 39 bin kişinin başvuruda bulunduğu “KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler” projesinde kura çekimi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile yapıldı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın, 31 Mayıs’ta temelini attığı “KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler” projesine başvuruda bulunan vatandaşlar için kura çekim töreni düzenlendi.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler” projesindeki 149 konut ve 9 ticari alan için düzenlenen tören, Zeytinburnu’ndaki KİPTAŞ Genel Müdürlüğü’nde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende ilk konuşmayı yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut ve ticari alandan oluşan 158 taşınmaz için, toplam 39 bin 57 başvuru geldiği bilgisini paylaştı.

Törende konuşan İmamoğlu, sosyal konut üretimi ve kentsel dönüşüm süreçlerinin kendileri için iki önemli konu olduğunun altını çizdi.

Her iki konunun da depremle mücadelede, İstanbul’un dayanıklı bir kent haline gelmesini amaçladığını vurgulayan İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü iddialarını yalanlayarak, “İstanbulluların, 3.9 ya da 4.2’de bile ‘Acaba bana ne olacak’ diye kaygı duymadıkları bir İstanbul var etme çabası içinde olacağız. Çoğu zaman bina ya da konut sahipleri, yaşamlarının daha önünde ne yazık ki maddi çıkarlarını ön planda tutabiliyorlar. Depremle ilgili, dönüşümle ilgili çalışıyoruz. KİPTAŞ’ın yanı sıra, bütün iştiraklerimiz ve kurumumuzun ilgili birimleri, daire başkanlıkları da yoğun bir biçimde çalışıyor” dedi.

“KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler” projesi başvuruları için 23’ncü Noter Başkatibi Nurettin Aytek’in gözetiminde, İmamoğlu ve İBB üst yönetimi tarafında kura çekimleri gerçekleştirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ