logo

Kırklareli’nde Sel Felaketi: 3 Can Kaybı, 3 Kişi Aranıyor

Kırklareli’nde Sel Felaketi: 3 Can Kaybı, 3 Kişi Aranıyor

Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki selde kaybolan 4 kişiden üçünün cansız bedenine ulaşıldı, kayıpları arama çalışması sürüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji‘nin sağanak yağış uyarısının ardından etkili olan kuvvetli yağış Kırklareli ile Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.

Kırklareli’ndeki sel ve baskınlardan etkilenen Kırklareli Longoz Ormanları’nda AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler çalışmaların sürdürdü.  

Ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomruklar sel suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmış, bu tomrukların da etkisiyle evler sürüklendi. Kırklareli Longoz Ormanları‘ndaki tesise AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.

 Kırklareli Longoz Ormanları’ndaki bölgede çalışmalara başlayan ekipler tesiste kalan 12 kişiden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı. Ormanda mahsur kalanlardan 6 kişinin kurtarıldığı, 2 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi gelmişti.

SELDE CAN KAYBI 3

Selin tomruklar sürüklediği Kırklareli Longoz Ormanları’nda bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürülürken, sabah, bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kırklareli’nde sele kapılanlardan cansız bedenine ulaşılan kişi 3’e çıktı. Kayıp vatandaşları arama çalışmalarına devam ediliyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinesinin bölgedeki çalışmalarda görev yaptığı kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ