logo

Kongre Sonucu: Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

Kongre Sonucu: Yeni CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

İstanbul İl Kongresi’nde, CHP İstanbul İl Başkanı adayı olan Özgür Çelik, 342 delegenin oyunu alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul İl Başkanlığı için yarışta 342 delegenin oyunu Özgür Çelik, 310 delegenin oyunu ise Cemal Canpolat aldı.

38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde, Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) İstanbul İl Başkanı adayı olan Özgür Çelik, 342 delegenin oyunu alarak CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

196 İSTANBUL DELEGESİ BÜYÜK KURULTAY SONUCUNU ETKİLER Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Kasım ayında yapılacak Büyük kurultay öncesinde 196 delege ile sonuç üzerinde etkili İstanbul İl Kongresi yapıldı. CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde yapılan seçimde Özgür Çelik, 342 delegenin oluruyla CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

İSTANBUL İL KONGRESİ CHP KURULTAYI AÇISINDAN ÖNEMLİ

İstanbul İl Başkanı ve Büyük Kurultay için sembolik önemi de olan 196 kurultay delegesinin belirleneceği CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak CHP 38. Olağan Kurultayı öncesi partideki dengeleri etkilemesi açısından önemli görülen İstanbul İl Kongresi büyük çekişmeye neden oldu.

GENEL BAŞKAN YARIŞINDAKİ KILIÇDAROĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL KATILMADI.

CHP genel merkez ekibi ile yenilikçilerin rekabetine sahne olan CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Özgür Özel katılmadı.

GENEL MERKEZ DESTEKLİ CEMAL CANPOLAT İLE DEĞİŞİMCİLERİN ADAYI ÖZGÜR ÇELİK YARIŞI

Seçimde CHP Genel Merkezi’nin desteğini arkasına alan Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı olarak nitelenen Özgür Çelik yarıştı. 2015 ile 2018 yılları arasında İstanbul İl Başkanlığı yapan Canpolat ile CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürüten 43 yaşındaki Çelik’in aday olduğu kongrede gerginlikler de yaşandı.

CEMAL CANPOLAT VE ÖZGÜR ÇELİK’İN FOTOĞRAFLARI SALONDA

Kongrenin yapıldığı salona Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olan Cemal Canpolat ve Özgür Çelik’in fotoğrafları asıldı.

KONUŞMALARINI ARDINDAN KURULAN 13 SANDIKTA OY KULLANILDI

Söz alan konuşmalar ve adayların konuşmalarını tamamlamasının ardından her iki adayın da talebi olan blok liste önergesi oy çokluğuyla kabul edildi, 13 sandık kurularak oy kullanma işlemine başlandı. Oy kullanma işlemi sonrası yapılan sayım ile ortaya çıkan sonuç gece geç saatlerde açıklandı.

32 OY FARK ATARAK CHP’NİN YENİ İSTANBUL İL BAŞKANI

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı için yarıştı. 342 delegenin oyunu alan Özgür Çelik, 310 oy alan Cemal Canpolat’a 32 oy fark atarak CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

CHP İSTANBUL İL YÖNETİM İLE KURULTAY DELEGELERİ BELİRLENDİ

Özgür Çelik’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçildiği kongrede, CHP İstanbul İl yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlendi.

Kongrede yaptığı konuşma ile partililere seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kongre sonrasında seçimi kazanarak CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olan Özgür Çelik’i sosyal medya hesabından tebrik etti.

BİZ ZAFER KONUŞMASINI İSTANBUL’U YENİDEN KAZANDIĞIMIZDA YAPACAĞIZ

Kongrede yapılan seçim sonucun açıklanmasının ardından bir konuşma yaparak kendisini destekleyenlere teşekkür eden Özgür Çelik, “Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmasını İstanbul’u yeniden kazandığımızda, Türkiye’yi kazandığımızda yapacağız.” dedi.

2 DÖNEM CHP BAHÇELİEVLER İLÇE BAŞKANLIĞI YAPTI

25 Mart 2018 tarihinde CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçilen Özgür Çelik, 22 Aralık 2019 tarihindeki CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi’nde yeniden başkan seçilerek CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevine devam etti.

Kongrede CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Seçilen
ÖZGÜR ÇELİK KİMDİR?

CHP İstanbul İl BaşkanıÖzgür Çelik, 14 Haziran 1981’de Sivas’ta dünyaya geldi. 20 yıldır eğitim alanında faaliyet yürüten bir kurumun kurucusu ve müdürü. İletişim alanında lisans eğitimi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı yaptı. İkinci Yüksek Lisansını yine İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Çalışmaları alanında tamamladı.

2015-2018 yılları arasında CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 25 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 11. Olağan Kongresinde İlçe Başkanı seçildi. 22 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen CHP Bahçelievler 12. Olağan Kongresi’nde yeniden seçilerek İlçe Başkanlığı görevine devam etti.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Sivil Toplum Kuruluşlarında başkanlık, yöneticilik ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2013-2017 yılları arasında ŞEDEF Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Halen üst kurul delegeliğini yaptığı İSKEF ve TÜSEKON’un kuruluş çalışmalarında yer aldı.

Motosiklet kullanmaktan, futbol oynamaktan, seyehat etmekten hoşlanan Çelik, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevini yürütürken aday olduğu CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ