logo

KÖRFEZ GEÇİŞİNDEKİ OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ AÇILDI

KÖRFEZ GEÇİŞİNDEKİ OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ AÇILDI

osmangazi-kopru_acılısİzmit Körfezi’nden 4 dakikada geçilecek, İstanbul ile İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak olan Osmangazi Köprüsü 39 aylık bir çalışma sonucunda hizmete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olan Osmangazi Köprüsü’nün orta açıklığı bin 550 metre ile dünyanın en büyük orta açıklığına sahip dördüncü köprüsü olma özelliği taşıyor.

İzmit Körfez geçiş köprüsü olan Osmangazi Köprüsü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın da açılışında hazır bulunduğu Osmangazi Köprüsü’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramı süresinde ücretsiz geçiş yapılabileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Osman Gazi Köprüsü, Gebze – İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi’nin doğusunda İzmit Körfezi’nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova’nın Hersek Burnu arasında yapılan asma köprü.

Kamuoyunda İstanbul-İzmir Otoyolu olarak tanınan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nde önemli bir etap olan Osmangazi Köprüsü ve bağlantı yolları İstanbul – İzmir arasını 3,5 saate indiren en önemli bölümü.

Proje, İstanbul’u Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya ve İzmir’e bağlayacak. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan 38 milyon insanın yaşadığı coğrafyaya hizmet verecek projeyle seyahat süresi, İstanbul’dan Bursa’ya 1 saate, İzmir’e 3 saate, Eskişehir’e 2,5 saate inecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ