logo

Koronavirüs Aşılamada Yeni Dönem: 65 Yaşa Aşı Başladı

Koronavirüs Aşılamada Yeni Dönem: 65 Yaşa Aşı Başladı

Türkiye’de Koronavirüs aşılama programı kapsamında 2. Doz ile birlikte 65 yaş üzeri vatandaşlar ve 60 yaş üzeri eşleri yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanmaya başlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de aşılama programında ilk doz aşılamada 3 milyon 074 bin 585 kişiye ulaşılırken, sağlıkçılarla başlayan 2. Doz takvimi ve 65 yaş ile üstü vatandaşların da aşılanmasına başlanan yeni dönemde 2. Doz aşı uygulanan kişi sayısı 340 bin 167 oldu.

Türkiye geneli Koronavirüs aşılama programı kapsamında Sinovac şirketinin CoronaVac aşısını kullanan Türkiye’de 1. Ve 2. Doz aşı uygulanan toplam kişi sayısı ise 3 milyon 414 bin 752 oldu.

Türkiye’de aşılama programı Koronavirüs aşı uygulaması kapsamında 1. Ve 2. Doz aşı olan toplam kişi sayısı 3 milyon 414 bin 752 oldu.

 Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den getirdiği Sinovac şirketinin CoronaVac aşısını kullanan Türkiye’de inaktif aşı  Koronavirüs aşı program kapsamında 3 milyon 414 bin 752 kişide 1. Ve 2. Doz aşılamada kullanıldı.

ERRDOĞAN VE BAHÇELİ 2. DOZ AŞI OLDULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli‘nin de aralarında olduğu, 28 gün önce ilk doz aşı olan liderler, koronavirüse karşı 2. doz aşılarını oldular.

65 YAŞ ÜSTÜ KOVİD AŞILAMASI BAŞLADI

65 yaş üstü vatandaşların 12 Şubat itibariyle randevu alarak koronavirüs aşılarını yaptırabileceğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında, “Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim” ifadelerine yer verdi.

AŞI TAKVİMİNİN GENİŞLETİLDİ

65 yaş üzeri vatandaşlarla 60 yaş üzeri eşlerinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanmaya başlanılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 70 ile devam eden aşılama cuma gününden itibaren 65 yaş üzerine olmak üzere aşı takviminin genişletildiğini kaydetti.

SİSTEME TANIMLANAN 65 YAŞ 28 GÜN SONRA 2. DOZ AŞI OLACAK

Çinli Sinovac şirketinin ürettiği inaktif  CoronaVac aşısını kullanan Türkiye’de Koronavirüs aşı program kapsamında sisteme tanımlanan 65 yaş ve üzeri kişilerden randevularını alanlar, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı. Bu yaş grubu 28 gün sonra ikinci doz aşılarını olacak.

VATANDAŞIMIZI SAĞLIK KURULUŞLARIMIZDA AŞILAMAYA DAVET EDİYORUM

Bakan Koca, “Bundan sonraki dönemde 65 yaşa kadar vatandaşımızı sağlık kuruluşlarımızda aşılamaya davet ediyorum. Önümüzdeki süreçte giderek aşılama tedariki ile birlikte takvimi de genişleteceğimizi zaten biliyorsunuz. Bu dönemde daha önce 50 milyon doz aşı için bir sözleşme yapılmıştı. 50+50 milyon talebimiz şeklindeydi. 100 milyon doz aşının sözleşmesinin imzaladığını söyleyebilirim. Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ