logo

Koronavirüs Mutasyonu İngiltere’den Seyahati Geçici Yasaklattı

Koronavirüs Mutasyonu İngiltere’den Seyahati Geçici Yasaklattı

İngiltere’de tespit edilen yüzde 70 daha fazla bulaş hızına sahip koronavirüsü mutasyonu riski, Türkiye dahil bir çok ülkeye İngiltere çıkışlı seyahatlere geçici yasak kararı aldırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tespit edilen koronavirüsü mutasyonunedeniyleTürkiye dahil birçok ülke İngiltere’den seyahatleri yasakladı.

İngiltere’de tespit edilen mutasyonla yüzde 70 daha fazla bulaş hızına sahip olduğu belirlenen Kovid-19 virüsü tehlikesi tüm ülkeleri harekete geçirirken birçok ülkede İngiltere bağlantılı uçuşlar kapatıldı. Bir çok ülke İngiltere’den seyahate geçici yasak kararı aldı.

TÜRKİYE, HOLLANDA VE FRANSA İNGİLTERE’DEN SEYAHATİ YASAKLADI

İngiltere’de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, Türkiye, Hollanda ve Fransa dahil birçok ülke İngiltere’den seyahatleri yasakladı. Karar alındığında havada olan uçuşların sonunda yolculara test uygulandığı ve karantina zorunluluğu getirildiği açılandı. İngiltere’de tespit edilen yeni koronavirüs mutasyonu nedeniyle  İngiltere’den seyehat yasak kararı alacak ülkelerin sayısının artabileceği bildiriliyor.

YOLCULARA TEST VE KARANTİNA UYGULANACAK

İngiltere’deki yeni koronavirüs mutasyonu sonrası Türkiye’de alınan kararları açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada; “İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir.” Dedi.

KORONAVİRÜS MUTASYONU TEDBİRİ: GEÇİCİ SEYAHAT YASAĞI GETİRİLDİ

İngiltere çıkışlı bulaş hızı yüzde 70 daha fazla olan koronavirüs mutasyonu tespiti ile ilgili ilk açıklamayı yapan Bakan Fahrettin Koca, geçici seyahat yasağı kararının altını çizerek; “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.” İfadeleri ile tedbir olarak geçici seyahat yasağı getirildiğini duyurdu.

İNGİLTERE’DE NOEL KUTLAMALARI ÖNCESİ KISITLAMALAR ARTIRILDI

İngiltere’de mutasyona uğradığı tespit edilen yeni koronavirüsün nedeniyle Noel kutlamaları öncesi kısıtlamalar artırıldı. İngiltere’de milyonlarca kişiyi etkileyen yeni sokağa çıkma kısıtlamalarının aşı ülke genelinde uygulanmaya başlayana kadar süreceği belirtiliyor.

MUTASYONLU YENİ TÜR KORONAVİRÜS EYLÜL AYINDA TESPİT EDİLDİ

Yapılan açıklamalara göre, İngiltere’de mutasyon geçirerek değişime uğrayan yeni tür virüs ilk olarak Eylül ayında tespit edildi. Kasım ayında Londra’da tespit edilen vakaların dörtte birine yakını yeni tür virüsle bağlantılı. Bu oran, Aralık ortasında vakaların üçte ikisine yükseldi. Yetkililer yeni türün çok daha hızlı yayıldığı uyarısı yaptı.

KORONAVİRÜSÜN MUTASYONA UĞRAYAN YENİ TÜRÜYLE İLGİLİ KAYGILAR

Koronavirüsün mutasyona uğrayan yeni türüyle ilgili kaygılar; diğer virüs türlerinin hızla yerini alıyor olması,  Virüsün önemli olan bölgelerini etkileyen mutasyonları, Bu mutasyonlardan bazıları laboratuvar çalışmalarında virüsün hücreleri etkileme özelliğini artırdığının görülmesi olarak açıklanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ