logo

Kovid Tedavisi Gören Prof. Cemil Taşçıoğlu Hayatını Kaybetti

Kovid Tedavisi Gören Prof. Cemil Taşçıoğlu Hayatını Kaybetti

Koronavirüs  tanısı ile 15 gündür yoğun bakımda ve entübe durumda Coronavirüs tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hayatlarını riske atarak çalışan bu sürecin kahramanları sağlık çalışanlarından Koronavirüs tanısı ile tedavisi devam eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

15 gündür yoğun bakımda ve entebe durumda Coronavirüs tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

Prof. Cemil Taşçıoğlu’nun Kovid ile mücadelesini kaybettiği haberini Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavisi devam eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Vefat haberini Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Onur Taşçıoğlu’nun paylaşımında “Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu’ nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan 600’ün üzerinde ağlık personelinin enfekte olduğu, bir çoğunun hastanelerde koronavirüs (Kovid 19) tanısı ile tedavi altında olduğu, bazılarının ise tedavileri sürdü halde Kovid salgını ile mücadelew çalışmalarına devam ettikleri belirtiliyor.

PROF. CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşcıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler vermiştir. Taşcıoğlu’nun ayrıca, çeşitli dergilerde yayınlanan birçok makalesi bulunmaktadır.

Cemil Taşçıoğlu’nun çalışmaları arasında “İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri”, “Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam” adlarında kitapları yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ