logo

‘Köy Edebiyatı’nın Temsilcisi Mehmet Başaran Uğurlandı

‘Köy Edebiyatı’nın Temsilcisi Mehmet Başaran Uğurlandı

Mehmet_basaran (1)Köy Enstitülerinde yetişen, köy edebiyatının temsilcilerinden eğitimci, yazar ve şair Mehmet Başaran doğduğu Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Ceylanköy’de sonsuzluğa uğurlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Önceki gün yaşamını yitiren Mehmet Başaran dün öğle namazını takiben Karacahmet Şakirin Camisi’nde düzenlenen cenaze töreni sonrasında doğduğu Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ceylanköy’de defnedilmek üzere yola çıktı.

İstanbul Karacahmet Şakirin Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde ailesi, dostlar, öğrencileri ve sevenleri ile birlikte; Maltepe Belediye Başkanı Ali kılıç ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de katıldı.

Mehmet_basaran (16)

Getirildiği Lüleburgaz ilçesine bağlı Ceylanköy’de de ikindi namazı sonrası tören düzenlendi. Ceylanköy’deki cenaze törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, eski milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Kesimoğlu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dostları, sevenleri, öğrencileri ve hemşerileri, yakınları ile ailesi katıldı.

Mehmet_basaran (67)

Ceylanköy’deki törende kısa bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, öğretmeni olarak nitelediği Başaran’dan çok şey öğrendiğini söyledi.

Memet Başaran’ın edebiyatçılığı, yazarlığı ve örgütleneme çalışmalarına değinen Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz’den sonra yakın dostlarından emekli öğretmen Niyazi Yaşar, Başaran’ın bir şirini seslendirdi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde eğitimcilik yapan ve Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın kurucularından olan eğitimci, şair – yazar Mehmet Başaran, vasiyeti üzerine Lüleburgaz Ceylanköy mezarlığında toprağa verildi.

Mehmet_basaran (115)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ