logo

Kriterlere Uyan Herkese Destek Oluruz

Kriterlere Uyan Herkese Destek Oluruz

atasehir_yetimderATAYED’in yetim çocuklar ve ailelerine verdiği kahvaltıya katılan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu Kanuni kriterlere uyan herkese destek olduklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yetimlere hizmet amacıyla kurulan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED) yönetim kurulu üyeleri düzenledikleri kahvaltıda Ataşehir’deki yetimleri bir araya getirdiler.

ATAYED tarafından Küçükbakkalköy Mahallesi’nde bulunan dernek binasında verilen kahvaltıya Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve yetim aileleri ile çocukları katıldı.

ATAYED 925 Aileye Ulaştı

Ataşehir’de sayıları 1480’in üzerinde olduğu tespit edilen yetimleri koruma, barındırma ve eğitimlerini sağlayarak topluma kazandırma çalışmaları yapmak üzere kurulan Ataşehir Yetimler Derneği (ATAYED) bu güne kadar 925 aileye ulaştı.

Ataşehir’deki Yetimlerin İhtiyaçları Karşılanıyor

Çocuk Esirgeme Kurumu’nun olmadığı Ataşehir’de yetimlerin; sevgi, barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı çalışan kurum boşluğunu doldurmak ve bu alanda yardım sevenleri harekete geçirmek, Ataşehir ölçeğinde çalışmalar yaparak; hantal yapıyı ortadan kaldırmak için kurulan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Ataşehirli gönüllülerin desteği ile çalışmalarını yürütüyor.

IMG_0029

Kanuni Kriterlere Uyan Herkese Destek Oluruz

Yılbaşında kurulan derneğin İlçedeki yetimlerle ilgili bir çabanın içerisinde olduğunu gördüğünü söyleyen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Sosyal faaliyetler ve sosyal yardımlaşma anlamında herkese yetişme şansımız yok. Bir de biz geliri düşük ailelere bakıyoruz. Bu arkadaşlarımız;  belli bir geliri olsa da eğer ailede baba vefat etmiş veya aile yalnız yaşıyorsa onlarla ilgileniyorlar. Olanlara çare bulmaya çalışıyoruz. Sorunları olmayanlara rehabilitasyon maksatlı burada kahvaltılar, bazı geziler yapıyorlar. Bugün onlarla birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Buraya gelen anneler kahraman insanlardır. Çocuklarına hizmeti kendilerine bir görev bilmişler. Bizim kültürümüzde de bu var. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Yarınlarının ne olacağını bilemiyoruz. Belli makamlara gelecekler olacak. Her şeyden ziyade bunlar yavrularımız. Eğitimleri ve yetişmeleri için yardımcı olmamız destek olmamız gerekiyor. Yetişmeleri kabiliyetlerini geliştirmeleri için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Kurumların faaliyetleri yetmiyor. STK’ları kurumlarla beraber olmak zorunda. Arkadaşlarımı kutluyorum. İhtiyacı olan aileleri bizlerle paylaşmalarını söyledim. Sorunlarını yerinde görmek daha önemli. Bize düşenleri bize ulaştırsınlar. Biz de elimizden geleni yaparız. İmkanımız çok geniş. Durumu kanun belirliyor. Kanuni kriterlere uyan herkese destek olma şansımız var” dedi.

IMG_0038

Amacımız, Avrupa’daki Fondan Çocuklarımızı Faydalandırmak

Beş ay önce bu derneği kurdukları derneğin tek tek kapılarını çalmak suretiyle 925 aileye ulaştıklarını söyleyen Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED) Başkanı Hüseyin Bayır; “Bu çocukların ve ailelerinin sorunlarını kadar gidermeye çalışıyoruz. Ama bizim en büyük amacımız Avrupa’daki fondan bu çocuklarımızı faydalandırmak. Bu konuda ciddi adımlar attık. 15 günde bir toplantılarımız oluyor. Şu anda Avrupa Konseyi’nin en gözde derneklerinden biriyiz. Bu süreler içinde çeşitli etkinlikler ve geziler tertipledik. Bir hayvanat bahçesi gezimiz oldu. Her Cumartesi günü 60 çocuğumuzla tanışma ve kaynaşma kahvaltıları düzenliyoruz” dedi.

Yakın gelecekte Çanakkale gezisi planladıklarını söyleyen Hüseyin Bayır, 30 çocuğu Umreye göndereceklerini belirterek; “Şile’de Büyükşehir ve Şile Belediyesi ile bir ortak ormanımız olacak. Çocuklarla ilgili çalışmalar yapan kardeş kurumlar olan iki Vakıf bir dernekle ortak çalışıyoruz. Onlarda buradaki yetimlere el uzatıyorlar. Gelecekteki umudumuz Avrupa’dır. Onlar bizi buldular. Bağımsız çalışmamızı istiyorlar. Sürekli bir iletişim içindeyiz. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

IMG_0031

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ