logo

‘KURBAĞALI DERE’DE YAŞAM BAŞLADI’ MI!

‘KURBAĞALI DERE’DE YAŞAM BAŞLADI’ MI!

Sel baskınları yaşayan Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki vatandaşlar, Kurbağalı Dere kenarında buluna ev ve işyerlerinde insanca yaşamın ne zaman başlayacağını soruyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gece yağan sağanak yağmur nedeni ile taşkınların yaşandığı Kurbağalı Dere kenarındaki Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sınırlarında kalan evlerde su baskınları yaşandı.

Her güçlü yağış sonrası sel baskınlarını yaşandığı Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sınırlarında kalan Kurbağalı Dere kenarındaki ev ve işyerlerinin kaderleri yine değişmedi.

Meteoroloji raporlarını dikkatle takip eden bölge sakinleri akşamları uykuya baskın korkusu ve kaygısıyla yatıyor.

İLGİLİLERİ ARAYARAK GEREKLİ BİLGİLERİ İLETTİM

Gece yaşanan sağanak yağış sonrası baskınlar nedeni ile vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen Yenisahra Mahallesi İhtiyar Heyeti Üyesi, Baş Aza Ayhan Kartal, mahalle muhtarının izinli ve il dışında olduğunu, bu yüzden konuyla kendisinin ilgilendiğini kaydederek; ilgilileri arayarak gerekli bilgileri ilettiğini kaydetti.

TESELLİLERİ CAN KAYBININ YAŞANMAMIŞ OLMASI

Kurbağalı Dere’deki taşkın nedeni ile çok sayıda ev ve işyerlerinde baskınların yaşandığını, önemli ölçüde maddi hasar yaşandığını ifade eden Ayhan Kartal, tek tesellileri can kaybının yaşanmamış olması olduğunu söyledi.

Bu günlerde Meteoroloji’nin sağanak yağış uyarısında bulunan hava tahmin raporları nedeni ile sel baskınlarının acısını yaşamadıklarını ifade eden bölge sakinleri, yeni baskın kaygısı ve korkusu içinde olduklarını, gece ansızın gelebilecek güçlü bir sağanak yağış sonrası yaşanabilecek ani sel baskını sonunda ölümlerin de yaşanabileceğini ifade ediyorlar.

İSKİ DEREAĞZINDAN KURBAĞALI DERE ISLAH PROJESİ BAŞLATTI

“Hayat bitti, çevreye zehir saçıyor” isyanları sonrasında İBB’ye bağlı İSKİ tarafından Kalamış Yoğurtçu Park’taki Marmara Denizi’ne döküldüğü Dereağzı’ndan başlayarak Kurbağalı Dere Islah projesi ile temizlenen ve yatğı genişletilen derede yaşanan taşkınlar nedeniyle kenarlarındaki baskınların  da önüne geçilmesi hedefleniyordu.

KURBAĞALI DERE’DE YAŞAM BAŞLADI

İBB geçtiğimiz günlerde geçtiği bültenle İSKİ tarafından yürütülen dere yatağı ıslah ve temizliği ile Marmara Denizi’nden pompalarla basılan deniz suyu sonrasında temizlenen Kurbağalı Dere’de yaşamın başladığını duyurmuştu.

DERENİN SINIRLI BÖLÜMÜ TEMİZLENDİ

Kurbağalı Dere’nin Kadıköy sınırları içerisinde kalan bölümünde ıslah çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığı, ancak derenin sınırlı bir bölümünde yaşamın başladığı gözleniyor.

Kurbağalı Dere’nin Kadıköy sınırından sonraki ve önemli bir kesimi Ataşehir sınırları içerisinde kalıyor. Kurbağalı Dere’nin Ataşehir sınırlarında kalan bölümünde bir süre önce İSKİ tarafından ISLAH Projesi çalışması başlatıldı. Kısa bir bölümünde yapılan çalışma, bir süre sonra durdu ve Islah çalışmaları yarım kaldı.

DERENİN YENİSAHRA VE BARBAROS BÖLÜMÜ DURDU

Özellikle, Kurbağalı Dere’nin taşarak sık sık sel baskınlarını yaşandığı Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sınırlarında kalan bölümünde çalışmalar başlamadan durdu.

İSKİ’NİN “ISLAH PROJESİ”Nİ YÜRÜTEN FİRMA BIRAKTI MI?

Bölge sakinlerinin iddiasına göre; Kurbağalı Dere Islah Projesi’nin Ataşehir kesiminde Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sınırları içerisinde kalan bölümünde, İSKİ tarafından “ISLAH Projesi”nin ihale ile verildiği müteahhit firma alandaki ıslah çalışmalarını durdurdu. İddialar, “müteahhit firma çalışmaları bıraktı” şeklinde.

DERE’NİN ATAŞEHİR KESİMİNDE YAŞAM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sık sık baskınla yaşamları kabusa dönen bölge halkı, İBB ve İSKİ’den bölgede yürütülen çalışmaların neden durduğunun yanıtını beklerken,  Kurbağalı Dere Islah Projesi’nin Ataşehir kesiminde Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sınırların içerisinde kalan bölümünün ne zaman tamamlanacağını, Kurbağalı Dere’nin bu kesiminde, dere içinde yaşam olmasa da kenarındaki vatandaşların insanca yaşamının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ