logo

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ANA NEDENİ İNSANOĞLU

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ANA NEDENİ İNSANOĞLU

atasehir_iklim_miktad (1)Prof. Dr.  Miktad Kadıoğlu, Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Hava Kirliliği ve İklim Değişikliği” konulu konferansında insanoğlunun iklim değişikliğine son vermesi gerektiğini söyledi.

“Kendini değiştir, iklimi değiştirme!”

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hava Kirliliği ve İklim Değişikliği” konulu konferanslar kapsamında Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Ataşehirlilerle buluştu.

Hava kalitesinin önemine ve gerçek hayata dönük etkilerine farkındalık kazandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında daha önce Ataşehir’deki 8 okulun öğrencileri ve belediye personeli için düzenlenen konferans bu kez tüm Ataşehirliler için yapıldı.

atasehir_iklim_miktad (10)

Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen konferansa Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, küresel iklim değişikliğinin Türkiye’ye olası etkileri konusunun uzun vadeli bir afet gibi ele alınması ve ortaya koyduğu riskleri azaltmak için risk yönetimine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Kadıoğlu, “Gezegenimizin tarihi boyunca doğal nedenlerle iklim değişiklikleri yaşanmış olsa da, bugün karşı karşıya bulunduğumuz küresel iklim değişikliğinin ana nedeni insanoğlunun etkinlikleri. Küresel İklim değişikliği çağımızın en önemli ve en acil çözüm üretilmesi gereken sorunu. İklimler değişiyor ve insanoğlunun bu gidişata dur demek için zaman kaybetme lüksü yoktur” dedi.

atasehir_iklim_miktad (4)

Konferansta Ataşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşen projenin ayrıntıları vatandaşlara anlatıldı.

Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Ataşehir İlçesi Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Modellemesi Araştırma Projesi” kapsamında; modern dünyada önemi hızla artan hava kalitesinin ölçümü, değerlendirilmesi ve bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik gelişimi ile hayat kalitesinin arttırılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Araştırma projesinin ilk adımında İlçe sınırları içerisinde kurulacak hava kalitesi istasyonu için yer seçimine karar verilecek ve istasyonda ölçümü yapılacak parametreler belirlenecek.

Sonrasında kurulacak bu istasyondan gelen ölçüm sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak.

Bölgede elde edilen hava kalitesi ölçüm sonuçları hava kalitesi standartları ve hava kalitesi indeksi açısından analiz edilerek değerlendirilecek.

Analizi gerçekleştirilen parametreler dâhilinde, kirliliğe en çok sebebiyet veren parametrelere ulaşmak mümkün olacak.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’na konferansa katılımdan dolayı Ataşehir Belediyesi tarafından çiçek sunuldu.

atasehir_iklim_miktad (7)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ