logo

Kurşunlu Bal Festivali ‘FestiBal’ Konuğu Turgay Başyayla

Kurşunlu Bal Festivali ‘FestiBal’ Konuğu Turgay Başyayla

Bu yıl 9.’su düzenlenen ve Çankırılı sanatçılara yer verilmeye özen gösterilen Kurşunlu Bal Festivali, 2, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bu yıl 9.’su düzenlenecek ve Çankırılı sanatçılara yer verilmeye özen gösterilen Kurşunlu Bal FestivaliFestiBalKurşunlu’22” konuğu, Çankırı kültürünün tanıtımında katkısı olan, önde gelen Çankırılı sanatçı Turgay Başyayla.

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde 2, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 9.Kurşunlu Bal FestivaliFestiBal” , bölgeye has “Kurşunlu Balı” ve diğer yerel ürünlerin tanıtımına sahne olacak.

Kurşunlu Kent Merkezi’nde 2, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 9.Kurşunlu Bal Festivali “FestiBalKurşunlu’22“, Turgay Başyayla, Sami Yalçın, Ahmet Yenilmez ve Mustafa Taş gibi önemli isimleri bölge halkı ile buluşturacak.

Öte yandan 9.Kurşunlu Bal Festivali “FestiBalKurşunlu’22“, Çankırı’nın önde gelen THM sanatçılarından Turgay Başyayla olmak üzere sahne ve ses alanında değer bulan isimlerinin sahne aldığı bir dizi etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

BAŞKAN ŞAKİR KAYMAK’IN, “FestiBAL Kurşunlu’22” DAVETİ

9. Kurşunlu Bal Festivali “FestiBAL Kurşunlu’22” ile ilgili davet yapan Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, davetinde; “FestiBAL’22 Programı, 2, 3, 4 Eylül 2022 Tarihlerinde düzenlenecek olan 9. Kurşunlu Bal Festivaline tüm halkımız davetlidir.” İfadelerini kullandı.

BÖLGE ÜRÜN VE KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Kendine özgü tadı ve aroması olan bölgenin balları arasında öne çıkan Kurşunlu’nun balı, yöresel ürünleri ile kültürel zenginliklerinin tanıtımını amaçlayan Kurşunlu Bal Festivali bu yıl 9. kez düzenleniyor. Çeşitli etkinliklerin yanı sıra önemli sanatçıların konserlerinin de yer aldığı Kurşunlu Bal Festivali her yıl bölgede ilgi ile izleniyor.

Bu yıl 9. kez düzenlenen 4 Eylül Turgay Başyayla ile kapanışı yapılacak olan Kurşunlu Bal Festivali, 2 Eylül Cuma akşamı SMA hastası Ömer Alp yararında Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen  tiyatro gösterisi ile başlayacak.

3 EYLÜL: AHMET YENİLMEZ SÖYLEŞİSİ VE MUSTAFA TAŞ KONSERİ

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 9.Kurşunlu Bal Festivali, 3 Eylül günü çeşitli etkinlikler, Ahmet Yenilmez söyleşisi ve Mustafa Taş konseri ile devam edecek program Havai Fişek gösterisi ile tamamlanacak.

4 EYLÜL SAMİ YALÇIN VE TURGAY BAŞYAYLA KONSERLERİ

Yemek yarışmasının da yer aldığı çeşitli yarışma ve etkinlikler, En İyi Bal seçiminin yapılacağı 4 Eylül günü Çankırı’nın THM’deki iki önemli temsilcisi sahne alacak. 4 Eylül günü ilk Çankırılı sanatçı konseri saat 18.30’da Çankırılı sanatçı Sami Yalçın’ın sahne alması ile gerçekleşecek.

Doktor Faruk’un sahne alacağı 9.Kurşunlu Bal Festivali, ödül töreni ve protokol konuşmalarının yer aldığı bölüm ile devam edecek.

KAPANIŞ FESTİVAL KONUĞU TURGAY BAŞYAYLA İLE

9.Kurşunlu Bal Festivali “FestiBalKurşunlu’22“, Çankırı’nın sevilen sanatçılarından Turgay Başyayla’nın saat 21.00’de sahne alacağı ve bölge Türküleri ile birlikte sevilen eserlerini seslendireceği konserle hemşerileri ile buluşacak. Kurşunlu Bal Festivali konser sonrası saat 23,00’de düzenlenecek havai fişek gösterisi ile sona erecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ