logo

Kurukahveci Mehmet Efendi’den150’nci Yıla Özel Reklam Filmi

Kurukahveci Mehmet Efendi’den150’nci Yıla Özel Reklam Filmi

1871 yılından bu yana Türk kahvesinin değerleriyle anılan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150’nci yılının kutlamalarına, macera dolu bir reklam filmiyle devam ediyor.

Kurukahveci Mehmet Efendi’den150’nci yıla özel reklam filmi…

1871 yılından bu yana Türk kahvesinin değerleriyle anılan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150’nci yılının kutlamalarına, macera dolu bir reklam filmiyle devam ediyor. 60’a yakın ülkeye Türk kahvesini götüren markanın “Hayatın en güzel anlarında hep yanınızda” fikriyle örülen reklam filmi,dijital ve TV versiyonları ile yayında olacak.

Dünyanın en eski yaşayan kahve markalarından olan Kurukahveci Mehmet Efendi 150’nci yılını kahveseverleri büyüleyecek bir reklam filmiyle kutluyor. Geçtiğimiz yıl, 150 yıllık tarihçesini kitaplaştıran marka, reklam filmiyle kahveseverleredaha uzun yıllar “hayatın en güzel anlarında hep yanınızdayız” mesajını da veriyor.Dünyanın 60’a yakın ülkesinde Türk kahvesi hayranlarına sunulan Kurukahveci Mehmet Efendi, 150 yıldır içtiğimiz her fincanda hayatlarımızın önemli anlarına eşlik ediyor, yaşadığımız en güzel anları mühürleyip, onları unutulamaz hatıralara çeviriyor, sevenlerine her zaman her yerde eşsiz bir deneyim sunuyor.

150 yıldır kahveseverlerin hep yanında olma fikrinden yola çıkan film, dünyanın bir ucuna tatile giden bir çiftin, yolda gördükleri gizemli bir işaretin peşine düşmeleri ve macera dolu bir yolculuk sonunda Kurukahveci Mehmet Efendi ile buluşmalarını anlatıyor. Film, bu yapısıyla Türk kahvesine yerden ve zamandan bağımsız bir bakış açısı getiriyor. #mehmetefendiheryerde hashtagi ile markanın dünyadaki yaygınlığı vurgulanıyor.

Reklam filminin senaryosu Ali Özbora’ya ait. Yönetmenliğini MartinWerner’in üstlendiği film Meksika’da çekildi, özgün müzikleri dünyaca ünlü kompozitörümüz Pınar Toprak tarafından hazırlandı. Filmin 21 saniyelik ve 47 saniyelik versiyonları televizyonda, 3:16 dakikalık versiyonu ise dijital kanallarda izlenebilecek.

Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları’nın Tarihçesi.

Türk Kahvesi, 19. yüzyıl sonlarına kadar çiğ çekirdek olarak satılıyor ve evlerdeki kahve tavalarında kavrulduktan, el değirmeninde çekildikten sonra pişirilip içiliyordu. Eminönü Tahtakale’de babasının baharat ve çiğ kahve satan dükkânında çalışmaya başlayan Mehmet Efendi, 1871 yılında işin başına geçti ve o zamana kadar çiğ çekirdek olarak sattıkları kahveyi, “kavrulmuş”, “öğütülmüş” ve “paketlenmiş” olarak tüketime hazır şekilde İstanbullulara sundu. 1931 yılında vefat eden Mehmet Efendi’nin ardından oğulları Hasan Selahattin, Hulusi Mehmet ve Ahmet Rıza Beyler baba mesleğini sürdürdüler. Aile şirketi günümüzde üçüncü ve dördüncü nesil tarafından yönetiliyor.

Türk kahvesiyle eşanlamlı hâle gelen Kurukahveci Mehmet Efendi, 1992 yılında ilk ihracatı gerçekleştirdi. 2000’li yıllardan itibaren dünyanın en eski kahve pişirme yöntemi olan Türk kahvesini 100’ün üzerinde uluslararası fuarda tanıttı, Türk kahvesi sunumları ve tadımları gerçekleştirdi. Bugün dört kıtada 60’a yakın ülkeye kahve ihracatı yapan firma, geleneksel üretimin modern teknolojiyle, tecrübenin ise yenilikçilik ve kaliteyle birleştiği, 150 yıllık başarı hikâyesini devam ettiriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ