logo

Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit Bölümü Açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit Bölümü Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit Kavşağı kesiminin açılış törenine video konferansla katılarak projen açılışını yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit kesiminin açılışını yaptı.

KUZEY MARMARA OTOYOLU GEBZE-İZMİT KESİMİNİN AÇILDI

Kuzey Marmara Otoyolu Gebze-İzmit kesiminin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şimdiden 2053, 2071 Türkiye’sini inşa etmenin hazırlıklarına başladık. Kendi ömrümüz vefa etmese bile, bizden sonraki nesillere böyle bir vizyon bırakmayı, böyle bir ülke bırakmayı milletimize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri olarak kabul ediyoruz. Üstelik bunu sadece lafla, sadece söylemle, sadece retorikle yapmıyor, somut icraatlarımızla bilfiil hayata geçiriyoruz” dedi.

2016’DAN BERİ PEYDERPEY HİZMETE AÇILIYOR

Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul’un batıdaki en uç noktasından başlayıp, şehri baştan sona kat ederek Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan 400 kilometre uzunluğundaki büyük bir proje olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun inşaatı biten kesimlerini 2016’dan beri peyderpey hizmete açtıklarını söyledi.

PROJENİN EN ÖNEMLİ GÜZERGÂHLARINDAN

Son olarak mart ayında Kınalı-Çatalca kesiminin açılış törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-İzmit arasının, bağlantı yollarıyla birlikte, 57 kilometreyi aşan uzunluğuyla bu projenin en önemli güzergâhlarından biri olduğunu aktardı.

MARMARA’YI VE BATI ANADOLU’YU OTOYOL AĞIYLA KUŞATACAĞIZ

Gebze-İzmit bölümünün tek başına viyadükleri, tünelleri, köprüleri, kavşakları, üst ve alt geçitleriyle iftihar verici bir eser olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Mesela güzergâh üzerindeki T2 Tüneli, 4 bin 200 metrelik mesafesiyle ülkemizin en uzun otoyol tüneli unvanına sahiptir. Bilindiği gibi Kuzey Marmara Otoyolu ülkemizin insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgede inşa edildi. Boğaz trafiğinin rahatlatılmasında bu otoyolun bir parçası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün önemli katkısı vardır. İstanbul-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ile birlikte bölgede hizmete sunduğumuz bir diğer önemli eserdir. Dikkat ederseniz yol iki çarpı dörttür, yani dört gidiş, dört geliştir. Her zaman söylüyorum, yol medeniyettir. Eğer bu şekilde yolları olmayan ülke durumundaysanız medeni olmaktan bahsedemezsiniz. Ama bu şekilde yollara, viyadüklere, tünellere sahipseniz işte o zaman medeniyet yarışında sizi kimse kolay kolay yakalayamaz. İnşallah 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde olduğu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir projesini de tamamladığımızda Marmara’yı ve Batı Anadolu’yu otoyol ağıyla kuşatmış olacağız.”

ONLARCA KİLOMETRE UZUNLUĞA ULAŞAN ARAÇ TRAFİĞİ TARİHE KARIŞACAK

Hizmete açılan Gebze-İzmit kesiminin TEM Otoyolu ve D100 Karayolu’ndaki yükü de azaltacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu aynı zamanda İstanbul-Ankara güzergâhının en sıkışık kesiminin rahatlaması anlamına geliyor. Sakarya’ya kadar olan bölüm de bittiğinde artık bu bölgedeki sıkıntı tamamen giderilmiş olacaktır. Böylece özellikle bayram, yaz tatili, ara tatil gibi dönemlerde onlarca kilometre uzunluğa ulaşan araç trafiği tarihe karışacaktır” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ