logo

Kuzeydoğu’da Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Kuzeydoğu’da Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Salı günü kuzeydoğu kesimlerde yağışların Doğu Karadeniz bölgesi ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, Salı günü kuzeydoğu kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Doğu Karadeniz bölgesi ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde de etkili olması beklendiği ifade ediliyor.

KUZEY KESİMLER İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından, “Salı günü kuzeydoğu kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Doğu Karadeniz bölgesi ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Yağış uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :

Yağışların Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ