logo

LEVENT KIRCA YAŞAMA VEDA ETTİ

LEVENT KIRCA YAŞAMA VEDA ETTİ

levent-kircaTV’de yaptığı Olacak O Kadar programıyla hafızalara yer eden usta oyuncu Levent Kırca Pendik’te tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Levent Kırca hayatını haybetti.

Usta oyuncu Levent Kırca’dan çok üzücü haber geldi. Levent Kırca tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti. Levent Kırca Temmuz ayından beri karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi görüyordu. Levent Kırca’nın sevenleri acı haber sonrası hastaneye akın etti.

Levent Kırca bir hafta önce hastalığının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Usta oyuncu tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde saat 02.00 sularında hayatını kaybetti.

Levent Kırca’nın vefat haberini alan ailesi ile yakınları ve sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Karaciğer kanseri tedavisi görürken hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Levent Kırca’nın oğlu Umut Kırca, babasının durumunun son 10 gündür kötü olduğunu söyledi.

babasının yaşamını yitirdiği Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim  ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada babasının yazın başından beri kanser tedavisi gördüğünü ifade eden  Umut Kırca, “Durumu 10 gündür kötüydü. Hepimiz buradaydık, yanındaydık. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye’de 50 yıldır büyük işler yapmıştı” dedi.

Levent Kırca’nın diğer oğulları Oğulcan ve Özdeş Kırca da büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler.

Sanatçının cenazesinin, ailenin alacağı karar neticesinde salı günü defnedileceği bildirildi.

1948 yılında Samsun’da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara  Devlet Tiyatrosu’nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema  filminde rol alan Kırca, 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı “Olacak O  Kadar”ı hazırladı.

Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları da yöneten  Levent Kırca’nın 4 çocuğu bulunmakta. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete  yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapmaktaydı.

OYA BAŞAR GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU

Levent Kırca’nın ölümünün ardından eski eşi ve meslektaşı Oya Başar gözyaşlarına boğuldu. Telefonla yayına bağlanan Başar “Buradayız onun için hep dua edeceğiz. Huzur içinde yatmasını iyi olmasını istiyoruz. Biz onu çok sevdik. Allah huzur içinde yatırsın inşallah” diye konuştu.

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Zeki Levent Kırca (d. 28 Eylül 1948; Samsun), Türk komedyen, tiyatro sinema oyuncusu, Aydınlık Gazetesi yazarı ve Vatan Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu üyesidir.

İlk kez 1964’te Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978’de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu’nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988’de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar’dan olan 4 çocuğu bulunuyor.

Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi’nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi’nin yazarıdır.

1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015’te geri alındı.

2015 yılında karaciğer kanserine yakalanmıştır.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları

Ateşin Düştüğü Yer

Toros Canavarı

Kadıncıklar

Üç Baba Hasan

Sefiller

Güzel Ve Çirkin

Oyun Nasıl Oynanmalı

Filmografi

Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas, 2011

Son İstasyon, 2010

Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)

Kendini Bırak Gitsin, 2004

Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)

Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)

Ölürsün Gülmekten, 2000

Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu: Muammer rolünde)

N’Olacak Şimdi, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)

Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978 (Oyuncu: Ökkeş rolünde)

Oyunculuk dışı kariyeri

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmıştır.

Levent Kırca Mart 2009 Belediye Seçimleri için Demokratik Sol Parti’den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur; fakat 4’üncü sırayı alarak kazanamamıştır.

2011’den beri Aydınlık gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

2013 yılının Ocak ayında ise Ulusal Kanal genel müdürlüğü görevini üstlenmiştir.Şuan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler Seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına İşçi Partisi’nden adaylığını açıklamıştır. 15.232 (%0.2) oy alarak 8. sırada yer almıştır.

KAYNAK: MİLLİYET

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ