logo

Libya Devlet Başkanı bir dizi ziyaret için Türkiye`deydi

Libya Devlet Başkanı bir dizi ziyaret için Türkiye`deydi

 Ankara’dan sonra İstanbul’a geçerek Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşen Libya Devlet Başkanı İstanbul’da da çeşitli yerleri ziyaret etti.

Libya Devlet Başkanı bir dizi ziyaret için Türkiye`deydi

Libya Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf ve beraberindeki heyet Ankara ve İstanbul ziyaretlerinin ardından Vali Mutlu tarafından uğurlandı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Libya Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf ve beraberindeki heyet, iki gün süren görüşmelerin ardından pazar günü akşam saatlerinde Türkiye’den ayrıldı.

Libya Devlet Başkanı Magaryaf, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşerek bölgesel sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ankara görüşmelerinin ardından İstanbul’a geçerek Vali Mutlu ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşen Libya Devlet Başkanı İstanbul’da da çeşitli yerleri ziyaret etti.

Libya Devlet Başkanı Muhamed Yusuf Magaryaf`a İstanbul`da bulunduğu süre içerisinde yakın ilgi gösteren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, onuruna İstanbul Boğazı`nın muhteşem manzarası eşliğinde bir öğle yemeği düzenledi.

Yemeğe, Libya Devlet Başkanı Muhamed Yusuf Magaryaf ve beraberindeki heyet, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutu, 23. Tümen Komutanı Tümgeneral Şeref Öngay, Türkiye Libya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren katıldı. Başkan Magaryaf, “İstanbul tarihiyle, kültürüyle bambaşka bir şehir. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Pazar günü saat 18.30’da özel bir uçakla ülkemizden ayrılan konuk Devlet Başkanı Magaryaf`ı Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yolcu etti. Vali Mutlu’ya 23. Tümen Komutanı Tümgeneral Şeref Öngay da eşlik etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ