logo

LÖSEV Gönüllüsü Ataşehir HEM Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

LÖSEV Gönüllüsü Ataşehir HEM Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Ataşehir HEM Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tel Bebek Yapım” kursuna katılarak eğitimini tamamlayan LÖSEV gönüllüsü kursiyerlere sertifikaları verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Anadolu Yakası Merkez’inde Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan “Tel Bebek Yapım” kursuna katılan ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

KURSTA EĞİTİM ALANLAR LÖSEV DÜKKAN İÇİN ÜRETİM YAPACAK

LÖSEV Ataşehir’de Ataşehir HEM işbirliği ile açılan “Tel Bebek Yapım” kursuna katılan ve eğitimlerini tamamlayan sertifika alan kursiyerler, LÖSEV tarafından Lösemili çocukları tedavisine yönelik hizmet yararına çalışmalarında kaynak sağlamak için gönüllü olarak LÖSEV Dükkan için üretim yapacaklar.

“TEL BEBEK YAPIM” KURSUYERLERİ SERTİFİKA TÖRENİ

LÖSEV Anadolu Yakası Merkez’inde “Tel Bebek Yapım” kursuna katılan ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, Müdür Yardımcıları Ayşegül Şen, Emine Demiröz, Fatma Aşnaz, LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, LÖSEV Atölyeler Sorumlusu Yeliz Turgut, LÖSEV İstanbul İl Koordinatör Yardımcısı Ayşe Ertuğrul, LÖSEV İstanbul Halkla ilişkiler Sorumlusu Neslihan Çelik,  Tel Bebek Yapım kursu öğretmeni Ayşe Çaycı ile kursiyerler katıldı.

LÖSEV LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN TEDAVİSİNE YÖNELİK HİZMET VERMEK ÜZERE KURULDU

25 yaşında olan LÖSEV’in Lösemili çocukların tedavisine yönelik hizmet vermek üzere 1998 yılında kurulduğunu kaydeden LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, LÖSEV bünyesinde; Lösemili Çocuklar Okulu, Lösemili Çocuklar Köyü kurulduğunun altını çizerek; köyde üretim atölyesi, tarım alanları ve hayvanlar var. LÖSEV olarak lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdiklerini, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdüklerini ifade etti.

LÖSEV DÜKKANLARINDAKİ ÜRÜNLERİ TEDAVİDEKİ ANNELERİMİZ TARAFINDAN YAPILMAKTA

 “insanlık ölmesin, insanlar da ölmesin” diyerek 2015 yılında Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidispliner hastanesi LÖSANTE’yi ülkemize kazandırdıklarını vurgulayan LÖSEV Koordinatörü Zuhal Ön, LÖSEV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet Üyeleri hiç bir ücret, harcırah, yolluk, huzur hakkı benzeri ödenek almadıklarının altını çizerek; “Lösemili çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için gönüllü bir şekilde dürüstçe ve tüm enerjimizle çalışıyoruz. İstanbul’da Levent ve Ataşehir’de hizmet veriyoruz. Ataşehir’deki bu binamızı yeniden inşaa ederek gönüllülerimizle lösemili çocuklarımıza daha fazla yardımcı olacağız. Ataşehir dahil 9 yerde ofisimiz var. Çocukları tedavi gören anneler aynı acıları yaşıyorlar ve aynı tedavi sürecini yaşıyorlar. Tedavi sürecinde bu annelere nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük ve bu şekilde başladık. LÖSEV dükkanlarında satılan ürünlerin tamamı tedavi gören annelerimiz tarafından yapılmaktadır.” Dedi.

ORTAK KURSLARIN AÇILMASI KONUSUNDA DESTEK SÖZÜ VERDİLER

Sertifika töreni öncesinde katılımcılar “Tel Bebek Yapım” atölyesinde incelemelerde bulunan kursiyerlerle sohbet eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday sertifika töreninde yaptığı açıklamada, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak LÖSEV ve Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğine yönelik el sanatları ve diğer alanlarda ortak kursların açılması konusunda her türlü destek vereceklerini kaydetti.

“TEL BEBEK YAPIM” KURSİYERLERİNDEN HEDİYE

Törenin ardından LÖSEV İşbirliği ile Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından LÖSEV merkezinde açılan “Tel Bebek Yapım” kursundaki çalışmalardan örnekler kurs öğretmeni Ayşe Çaycı tarafından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Saffet Yılmaz’a hediye edildi.

ATAŞEHİR’DE LÖSEV DÜKKANI AÇILDI

  “Tel Bebek Yapım” kursu Sertifika töreni sonrasında katılımcılar https://www.lsvdukkan.com‘ın Ataşehir’deki üretim alanlarını ve merkez mağazasında reyonlarda LÖSEV bünyesinde üretilen Doğal Ürün, Tekstil, Seramik, Davetiyelik, Sertifikalar ve Kırtasiye ürünlerinin LÖSEV yararına satışının yapıldığı LÖSEV DÜKKAN açıldı.

LÖSEV HAKKINDA

LÖSEV, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak sayıları 50.000’nin üzerinde çocuk / yetişkin hastası ve onların aileleri, milyonlarca gönüllü üyesi, binlerce destekçi kurum ve kuruluşuyla kocaman bir aile. Kurulduğu günden bu güne dek amacı doğrultusunda,  lösemi ve kanser hastası çocuklarımıza ücretsiz tedavi ve eğitim hizmetlerinin yanı sıra ailelerine maddi manevi destekleri aralıksız sürdürüyor.

LÖSEV, lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek amacıyla kurulmuştur.

Türkiye’de her yıl ortaya çıkan 2000 yeni lösemili çocuk vakasında, dar bütçeli aileler ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmak zorluğu yaşıyor. Vakıf, gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanı sıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ