logo

Madenciler Tahir Çetin ve Ali Faik İnter Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Madenciler Tahir Çetin ve Ali Faik İnter Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Protesto için Ankara’ya giden Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter Ankara’dan dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sekiz yıldır tazminatlarını alamayan ve protesto için Ankara’ya giden Somalı maden işçileri, başkentten dönüş yolunda kaza geçirdi Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter kazada hayatını kaybetti.

Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter Ankara’dan dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Tazminat hakları için günlerdir Ankara’da mücadele eden Uyar maden işçilerinin, Ankara’dan dönüş yolunda kaza geçirdiği, Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ile madenci Ali Faik İnter’in kazada hayatını kaybettiği belirtildi.

Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin (43) ile madenci Ali Faik İnter’in (35) içinde bulunduğu araç, Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında takla attı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde Ali Faik İnter ile Tahir Çetin’in yaşamını yitirdiğini belirledi.

Maden firmasından alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etmişti.

Bağımsız Maden İş Acı Kaybını Duyurdu

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Paylaşımı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ