logo

Madımak ve Başbağlar Katliamına Ataşehir’den Kınama

Madımak ve Başbağlar Katliamına Ataşehir’den Kınama

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Sivas Madımak Oteli Yangını ve Başbağlar katliamını yapanlar kınanarak, katliamlarda hayatını kaybedenler saygıyla anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında Ataşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantıları 1. Oturumunda Sivas Madımak Oteli Yangını ve Başbağlar katliamını yapanlar kınanarak, katliamlarda hayatını kaybedenler saygıyla anıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi, Meclis 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplanarak Temmuz ayı 1. Oturum gündemini görüştü. Toplantıda, babasını kaybeden Meclis Üyesi Sabahattin Barış’a baş sağlığı dilekleri iletildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi, Sadi Özata, 25 yıl önce Sivas’taki Madımak Oteli Yangını ve Başbağlar Köyü’nde yaşanan katliamı yapanlar kınanarak, katliamlarda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek saygıyla andı.

24 Haziran Seçimlerinin memleketimize hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, “24 Haziran’da ülkemizde bir seçim yapıldı Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili. Ben buradan çıkan sonucun ülkemize, halkımıza, Cumhurbaşkanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Madımak olaylarını yapanları biz de kınıyoruz. 25 yıl olmuş. Artık mahkeme sonucunu da bekliyoruz. Madımak Oteli, kültür merkezi olarak yapıldı. Başbağlar katliamın yapanları da kınıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz hayatını kaybeden vatandaşlarımız için” dedi.

Ak Parti Grubu tarafından verilen radyo yayını ve Ataşehir Belediye Spor ile ilgili 2 adet yazılı önerge okutularak oylanıp başkanlık makamına havale edildi.

3 maddeden oluşan Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı gündeminin görüşülmesine geçildi.

Görüşmelerde 1. Maddesinin Hukuk, 2. Maddesinin İmar ve Bayındırlık komisyonlarına havalesi, 3. Maddesinin ise gündemde kalması oylanarak kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve 04 Temmuz 2018 Çarşamba günü Saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ