logo

Madımak ve Başbağlar Katliamları ile 15 Temmuz Meclis Gündeminde

Madımak ve Başbağlar Katliamları ile 15 Temmuz Meclis Gündeminde

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşiminde Madımak ve Başbağlar Katliamları ile 15 Temmuz kalkışması gündem oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi 3 Temmuz günü Belediye Meclis Salonunda Meclis 1.Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

KUDRET ARSLAN’DAN TAZİYE TEŞEKKÜRÜ

Meclis grupları adına taziye mesajı iletilen Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Kudret Arslan, ailesinde yaşanan genç kayıp nedeniyle kendisini arayan yada mesajlarla baş sağlığı dileyenlere teşekkür etti.  

MADIMAK VE BAŞBAĞLAR KATLİAMI VE 15 TEMMUZ ANMA

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündem dışı konuşmalarda söz alan, Madımak Katliamı ve Başbağlar Katliamı ve 15 Temmuz anma mesajı ile hayatını kaybedenlere rahmet dileyen CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz ile Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, Kurban Bayramı’nı kutladılar. Temmuz ayı önemli günlerinden 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı ile 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili kutlama mesajlarını aktardılar.

GERİCİ GRUPLAR 35 VATANDAŞIMIZIN HUNHARCA KATLEDİLMESİ NEDENİ

Gündem dışı konuşmasında 2 Temmuz’da yaşanan Madımak Katliamı ile ilgili düşünceleri aktaran  CHP Grup Başkanvekili İhami Yılmaz, Meclis üyesi arkadaşlarının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “2 Temmuz’da sanatçı aydın ve yazarların olduğu Madımak Oteli ateşe verilmesi ile 35 can hayatını kaybettiği. Cumhuriyet ile gelen aydınlanmaya içine sindirememiş, kışkırtıcı, gerici gruplar o gün 35 vatandaşımızın hunharca katledilmesini neden olmuştur. Bu insanlık suçuna engeli olamayan o günkü siyasi irade vicdanlarda hiçbir zaman affedilmeyecektir. Madımak katliamında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

33 MASUM VATANDAŞIMIZ AALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

33 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Başbağlar katliamı ile ilgili duygularını da dile getiren İlhami Yılmaz,  “5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan Kemaliye ilçesi Başbağlar Köyü ateşe verilmiştir. Terör örgütü tarafından Başbağlar’da katledilen 33 masum vatandaşımız Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

15 TEMMUZ GECESİ HALKIMIZ KENDİ İRADESİNE SAHİP ÇIKTI

Ülkemizin 15 Temmuz 20016’da önemli bir gün yaşadığını, demokrasi sınavı verdiğini hatırlatan CHP Sözcüsü İlhami Yılmaz,  “Devlete yerleşen bir çetenin ülke yönetimine el koyarak, halkın iradesine karşı girişimine, halkımız direnç gösterdi. Halkımız demokrasi için sonuna kadar savaşmıştır.  Tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile halkımız, bu çirkin saldırıya ve yönetime el koyma girişimine karşı ortak tavır almışlardır. Bu kanlı darbe girişiminin karşısında durarak engelleyen aziz milletimiz canı pahasına demokrasiyi korumuştur. 15 Temmuz gecesi halkımız kendi iradesine sahip çıkarken 359 Şehit vermiş, 2000 civarında vatandaşımız da gazi olmuştur. 15 Temmuz nedeniyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

SİVAS MADIMAK VE BAŞBAĞLAR KATLİAMLARINI LANETLEDİ

Meclis üyelerinin kurban bayramını kutlayan, kesilen kurbanların kabulünü dileyen Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı,  “Sivas katliamı ya da diğer adıyla Madımak katliamı ve 5 Temmuz’da Başbağlar köyündeki terör saldırısı sonucunda masum vatandaşlar katledildi. Milletimizin birliğine, bütünlüğüne memleketimizin beraberliğine yapılan benzeri saldırıları şiddetle lanetliyorum. Bu olaylarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Ak Parti sözcüsü M.Naim Yağcı 15 Temmuz ile ilgili mesajında, “Milletin iradesine kasteden 15 Temmuz yaşanmış olduğu o geceyi karanlığa çevirmek isteyen, milletin gücünden almış olduğu silahları millete doğrultan hainleri o gece gördük. Ancak gecenin sabahında milletimiz iradesine sahip çıkma kararlılığı ile demokrasiye sahip çıkma mücadelesini verdi. Demokrasi mücadelesi kanlı oldu. 330 şehit verdik. Bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.” dedi.

5 MADDELİK TEMMUZ AYI GÜNDEMİNE 4 MADDE İLAVE

Ataşehir Belediye Meclisi 5 maddelik Temmuz ayı gündemine ilave 4 madde oynanarak eklendi.

GÖRÜŞÜLEN MADDELERE İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE

Gündemin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki maddeler görüşülerek, ilgili komisyonlara havalesi oylanarak kabul edildi.

BAŞKAN KUDRET ARSLAN OTURUMU KAPATTI

Oturum başkanı Kudret Arslan gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 06 Temmuz 2023 Perşembe günü Saat 15.00’te toplanmak üzere toplantıyı kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ